Stäng

Max Langré – diskbråck

Max Langré – diskbråck

“Jag är mycket tacksam för all hjälp, då terapeuten inte bara gjort ett bra träningsprogram utan även pushade mig till att fixa detta.”

Max Langré, diskbråck.Max Langré.Max Langré.
I början av 2013 råkade Max Langré ut för ett diskbråck under sin träning i thaiboxning. Skadan uppstod på en måndag och dagen efter tog Max kontakt med Access Rehab som har ett avtal med Max arbetsgivare. Access Rehab ordnade omgående en läkartid och redan samma vecka fick Max genomgå en MR. Svaret från undersökningen kom i början av nästkommande vecka. Max som tidigare varit långtidsskadad på grund av knäskador förstod direkt att det skulle bli tufft att komma tillbaka.
-Mina besvär var på vänster sida av nacken, strålade ner i armbågen, det högg i bröstet när jag sprang och jag hade värk och knutar runt i princip hela området.
På Access Rehab började terapeuten använda Redcord slingträning i ett tidigt stadium. En mängd övningar provades och programmet varierades efter framgång. Max tränade även en del Yoga och Core i samband med skadan. Själva övningarna gick ofta ut på att hitta den inre muskulaturen i hals/nacke, vilket var i princip omöjligt i början. Rehabiliteringsperioden pågick i ca 6 mån, och sakta men säkert började Max hitta tillbaka in i sin idrott.
-Det första jag märkte var att mycket av motoriken i det skadade partiet var borta. Förklarade detta för min terapeut varpå vi utvecklade vårt program ytterligare.
Efter cirka 8 månader började Max känna sig stark igen, och kunde då köra igång med sparring.
-Vi höll skadan under uppsyn ytterligare ett par månader och nu vågar jag till och med köra klinch (man hänger på varandra axlar) på träningen.
-Jag är mycket tacksam för all hjälp, då terapeuten inte bara gjort ett bra träningsprogram utan även pushade mig till att fixa detta.
Max Langré.Max Langré.Max Langré, diskbråck.

Läs mer om våra samarbeten med