Stäng

Samarbete med elitidrottare

Sandra Eriksson – friidrott, 3000 meter hinder

Hinderlöperskan Sandra Eriksson har dragits med många små skadeproblem de senaste åren. I början gick hon till flera olika naprapater och massörer men det var först då hon besökt Access Rehab som hon blev nöjd med behandlingarna.

– Jag har nu varit på regelbundna behandlingar hos Access Rehab i tre år, inte bara då jag dras med skadeproblem, utan också för att förebygga skador. Däremellan går jag också på idrottsmassage. Jag är väldigt glad över att den ”nya” kliniken öppnade i Hammarby Sjöstad, nära mitt hem. Dessutom är nålbehandlingarna lite mindre smärtsamma då man får ligga och njuta av utsikten från nionde våningen.
Sandra har sprungit mer eller mindre hela sitt liv, och insåg redan som fjortonåring att hinderlöpning var hennes gren, och det beslutet har hon inte ångrat en dag. Hon har hittills ett OS, fyra EM, fyra VM och några Diamond League-tävlingar i bagaget och innehar även det finska rekordet på 3000m hinder.
Trots alla problem de senaste åren har Sandra ändå deltagit i samtliga friidrottsmästerskap sedan 2009, och tanken på hur bra det kan gå om hon lyckas hålla sig skadefri och frisk en hel säsong motiverar till att träna vidare för att nå den absoluta världstoppen.
2016 är ett stort och intensivt år för friidrottarna. Det börjar med ett inomhus-VM i Portland, där Sandra hoppas på att ta sig till final på 3000m slätt, och redan i början av juli är det EM i Amsterdam där planen är att helt enkelt vara först i mål i hinderloppet. I augusti kommer sen säsongens största mål, OS i Rio, och om allt går enligt planerna kan ett bra lopp räcka hur långt som helst!
Vill du läsa mer om Sandra så kan du besöka hennes blogg på Runners World
Twitter
Facebook
Instagram
Sandra.

”Tog kontakt med Access Rehab då jag flyttade till Sverige 2012, och hade problem med en överbelastad vrist. Sedan dess har jag gått på många behandlingar då både fötter och knän har krånglat. ”

Sandra Eriksson
Löpning, 3000 meter hinder