Stäng

Samarbete med elitidrottare

Sara Penton – cykel

Efter att ha spelat fotboll större delen av livet fastnade jag för cykel 2011, säger Sara Penton, 27 år från Stockholm.

Jag hade stora problem med knäna som hämmade fotbollen samtidigt som jag satsade mot en Svensk Klassiker med några kollegor och cyklingen var riktigt rolig! Jag började tävla för en nystartad Stockholmsklubb 2013 och sedan dess har jag hunnit utvecklas mycket, stått på prispallen ett antal gånger och haft en del landslagsuppdrag. Från säsongen 2015 tävlar jag mestadels utomlands med bas i Holland.
Sara började jobba som idrottsmassör på idrottskliniken Access Rehab ungefär samtidigt som hon bestämde sig för att börja tävla i cykel. Hon menar att det har varit ovärderligt att ha så nära kontakt med Access Rehab i samband med hennes cykelsatsning. Sedan februari 2015 är Sara tjänstledig men är en fortsatt frekvent besökare på kliniken när hon är i Stockholm!
-Jag får hjälp med allt möjligt, från stel rygg till överbelastade muskler, berättar Sara. Jag tror jag har hunnit träffa alla terapeuter (i alla fall i Hammarby Sjöstad) minst 1 gång under den här säsongen.
Har dina idrottsprestationer förbättras efter dina behandlingar hos Access Rehab och så fall på vilket sätt?
-Access Rehab har absolut hjälpt min kropp att kunna prestera bättre. Att träna och tävla utan smärta och stelhet är avgörande för vad prestationen i slutändan blir! Dessutom förebygger regelbunden behandling att jag skadar mig.
Sara har för närvarande 3 internationella pallplaceringar under sitt första utlandsår samt ett antal topp 10-placeringar på proffstävlingar.
Vad motiverar dig i ditt idrottsutövande?
-Att se hur bra jag kan bli. Helst bäst i världen!
Facebook
Instagram
Hemsida
Sara Penton, landsvägscykel.

”Jag får hjälp med allt möjligt, från stel rygg till överbelastade muskler. Att träna och tävla utan smärta och stelhet är avgörande för vad prestationen i slutändan blir!”

Sara Penton
Landsvägscykel