Stäng

Samarbete med elitidrottare

Britta Johansson Norgren - längdskidåkning

"Jag har fått mycket bra hjälp med att förbättra stabiliteten vilket har märkts genom att jag kunnat utveckla min teknik och åka med bättre effektivitet."

Britta Johansson Norgren, 34 år, har åkt skidor sedan hon var liten, men när hon började skidgymnasiet i Sollefteå hösten -99 tog hon steget mot en mer professionell nivå. Numera satsar hon på långlopp och tävlar i långloppsvärldscupen Vismaskiclassics.
Britta hade redan tidigare fått bra hjälp av naprapat Leg naprapat Andreas Kågeman och när hon hörde att han blivit klinikchef för Access Rehabs nyöppnade klinik  i Östersund kontaktade hon Andreas för ett mer kontinuerligt samarbete. På kliniken får Britta bland annat hjälp med behandlingar, som t ex massage, pressur av ömmande muskler och nålbehandling (akupunktur/dry needling), – men  också stabilitetsträning med hjälp av olika övningar i Redcords slingor.
På frågan om hennes idrottsprestationer förbättrats efter behandlingarna hos Access Rehab svarar hon:
-Jag har fått mycket bra hjälp att förbättra stabiliteten vilket har märkts genom att jag kunnat utveckla min teknik och åka med bättre effektivitet. Jag har också fått bra hjälp med att jobba skadeförebyggande och klara av den belastning som stakningen i ett långloppet innebär för kroppen.
Vad motiverar dig i ditt idrottsutövande?
– Att hela tiden utvecklas och försöka vara ledande i utvecklingen inom stakning och långlopp på damsidan.
Brittas idrottsprestationer:
Deltagit i tre OS 2006, 2010 och 2014. Två VM medaljer, SM guld, 1 förstaplats och tre 2:a platser i Vasaloppet, 1:a Tjejvasan och 1:a Visma Skiclassics totalt säsongen 15/16. 1:a  Tjejvasan, på rekordtiden 1,16,44 och 1:a Vasaloppet för första gången 2017.
För mer info om Britta: @brittanorgren på instagram