Stäng

Samarbete med elitidrottare

Daniel Hansson - Swimrun

Daniel Hansson är regerande världsmästare (2017) i Swimrun tillsammans med Jesper Svensson och håller fortfarande banrekordet på den legendariska ÖtillÖ-banan i Stockholms skärgård.

Daniel har varit aktiv i hela livet med konditionsidrott och judo (svart bälte). Efter värnplikten vid fallskärmsjägarskolan (FJS) upptäckte han multisporten och Adventure Racing i slutet på 90-talet. Han har drivit laget FJS Adventure Racing i 14 år och är idag med i Försvarsmaktens elitprogram.
”Swimrun och multisport är som konditionsidrottens free fight. Det är få regler, det är på naturens villkor och man är tvungen att behärska många discipliner vilket tilltalar mig”
Terränglöpning har alltid varit Daniels starka gren och med multisporten har han blivit bra på att paddla kajak, cykla MTB och nu på senare tid även simning.

”Ett elitidrottande är inte hälsosamt så jag ger kroppen service kontinuerligt för att undvika reparationer. Jag tror det är mitt bästa råd till dig som vill vara aktiv i många år. Jag har använt AccessRehabs de senaste sju åren. Att jag fastnade för Access Rehab beror på tre viktiga saker;”

  1. Inställningen hos Access Rehab är att hålla mig hel och fungerande hela tiden.
  2. Terapeuterna har ett stort spektrum av kompentenser och de tar hjälp av varandra.
  3. Många äger också egna erfarenheter från elitaktivt idrottande så det är lätt att få förståelse för mina behov

På Daniels meritlista går att hitta Världsmästartitel i Swimrun (2014 och 2016, i lag med L Moberg och 2017, i lag med J Svensson) och banrekod på ÖtillÖ banan. I Adventure Racing en 4:e plats i världsrankingen(2013) och platserna 9, 8, 7 och 6:a på VM. I multisport flera SM titlar och flertalet pallplatser på Åre Extreme Challenge samt segrar i Björkliden Mountain Marathon och Icebug24.
”2018 blir det mer Swimrun och även ÖtillÖ igen”, säger Daniel
Instagram: @dhracing1