Stäng

Samarbete med elitidrottare

Kristin Larsson - Swimrun

Kristin Larsson är regerande världsmästare i Swimrun (2017 och 2016) tillsammans med Annika Eriksson och innehar banrekordet för damklassen på den legendariska ÖtillÖ-banan i Stockholms skärgård.

Kristin är uppvuxen på längdskidor i Norrbotten men i och med flytt söderut ändrades fokus till multisport och trail running under 10 år mellan 2003-2013. Kristin tävlade i multisportlaget FJS Adventure Racing med fokus på världsserien. Hon har vunnit Åre Extreme Challenge och tagit ett flertal SM titlar i multisport. Sommaren 2014 födde hon en son och 2 månader senare vann sambon Daniel ÖtillÖ för första gången. ”Jag blev inspirerad av hans prestation och kände att jag också ville testa swimrun”.
Sagt och gjort, från 2015 har det varit fokus på swimrun för Kristin och hon har hunnit uppleva 3 fantastiska år i sporten. 2016 skapades Swimrunhistoria när Kristin i lag med Daniel Hansson vann totalsegern och satte banrekord på ÖtillÖ World Series Engadin i Schweiz. 2017 blev det idel segrar, både på världscuploppen och på den stora finalen ÖtillÖ i september.
Kristin har tävlat på många skilda platser i världen såsom Ecuador, Svalbard, Borneo, Nepal och Australien. Det som driver henne i sin satsning är äventyret som idrotten för med sig och utmaningen som tävlandet innebär. Det är en tuff sport men fördelen är den allsidiga träningen som krävs.
Kristin upptäckte Access Rehab 2011 och har sedan dess regelbundet besökt kliniken och hon tror att det är därför hennes kropp klarat ett så pass tufft tävlingsschema som hon haft senaste åren.

”Tack vare kunniga terapeuter som gått till grunden med bakomliggande orsaker till varför skador har uppkommit så är mina besök och behandlingar idag framförallt skadeförebyggande åtgärder”

Med hjälp av regelbunden idrottsmassage och besök hos naprapater (manipulation, akupunktur och laser) vid behov, kan Kristin upprätthålla nivån på träningen.
”Jag besöker AccessRehab för idrottsmassage varannan vecka och det har gjort att jag kunnat hålla mig helt skadefri och är en stor del av mina framgångar de senaste åren”, förklarar hon. Kristin ser fram emot säsongen 2018 då det blir fullt fokus på Swimrun och ÖtillÖ.
Instagram: @kristinl.se
Web: www.kristinl.se