Stäng

Samarbete med elitidrottare

Mikaela Persson – triathlon

Mikaela Persson, 29 år, har alltid älskat utmaningen med konditionsidrott. Hennes idrottsliga karriär började i bassängen där hon främst satsade på sträckorna 200 fjäril, 400 medley och 800 frisim. Efter 1 år i USA på College kände hon dock att hon var färdig med simningen och bestämde mig för att sluta.

-Redan då var jag intresserad av triathlon men vågade inte riktigt ta steget att prova på cykling då jag inte kände någon som höll på med den sporten.
Istället hittade Mikaela thaiboxning som hon utövade några år och också gick några matcher i. Hon gillande både den fysiska och psykiska utmaningen i thaiboxningen men kände ändå ganska snart att något fattades. Löpningen började ta mer plats i träningen och hon upptäckte att hon också saknade simningen. 2012 tog hon därför steget att bli medlem i Stockholm City Triathlon för att få möjlighet att simma i grupp igen och för att kunna prova på triathlon.
-När jag väl provade att cykla första gången, på min fasters gamla 80-tals racer, insåg jag direkt att cykling och sporten triathlon skulle bli en stor del i mitt liv. Jag älskade det!
Senare det året ställde Mikaela upp i Stockholm Triathlon och vann direkt damklassen! Efter det valde hon att börja tävla i seniorklassen med drömmen om att nå världseliten. 2015 var hennes två främsta mål att få mer internationell erfarenhet och mer struktur i träningen.
-Tävlandet utomlands skiljer sig enormt från tävlingarna i Sverige och för att börja känna mig bekväm i de sammanhangen valde jag att ställa upp i en del Europa Cuper med tuffa startfält. Under 2016 är målet att samla ITU poäng genom kontinentalcuper för att kvala in till världscuper.
Hur kom det sig att du tog kontakt med Access Rehab?
-Som elitidrottare utsätter man kroppen för väldigt mycket träning och tyvärr ökar risken för skador. När jag började satsa på triathlon blev jag rekommenderad att ta kontakt med Access Rehab för att ni var just specialiserade på idrottsskador. Jag ville få hjälp att bli skadefri och hålla mig skadefri när träning och tävlingsmängden ökar.
På kliniken får Mikaela hjälp på många olika sätt, t.ex får hon massage för att påskynda återhämtningen men också behandlingar som dry needling, manipulering, stötvågsbehandling och stretching ingår löpande.
Har dina idrottsprestationer förbättras efter dina behandlingar hos Access Rehab och i så fall på vilket sätt?
-Absolut! Jag har fått mycket större kontinuitet i träningen och kan tävla och träna smärtfritt vilket är väldigt viktigt för att kunna bli en bättre idrottare. Jag har alltid känt stort stöd från Access Rehab, inte enbart genom behandlingen av skadorna men också genom ert stora engagemang för idrott och förståelse för hur en skada påverkar mig som idrottare både fysiskt och mentalt. Allt detta har gjort att jag har presterat bättre på tävling!
Idrottsprestationer
14:e plats Karlovy Vary European Cup
SM Guld 2015 på Olympisk distans
SM Silver 2015 i Sprint
SM Silver medeldistans 2015
Vad motiverar dig i ditt idrottsutövande?
Att bli bäst! Jag älskar att träna och att träna i grupp men det slutgiltiga målet är att nå världseliten. Att kunna få ut min fulla potential på tävling efter all träningstid, rehab och mental coachning.
Twitter
Facebook
Instagram
Hemsida
Mikaela Persson, triathlon.

“När jag väl provade att cykla första gången, på min fasters gamla 80-tals-racer, insåg jag direkt att cykling och sporten triathlon skulle bli en stor del i mitt liv. Jag älskade det!”

Mikaela Persson
Triathlon