Stäng

Samarbete med elitidrottare

Anders Eriksson – MTB

Anders Eriksson startade sitt idrottande relativt sent i livet. Det var egentligen hans bror Erik som fick honom att börja träna på riktigt. Nu, vid 40 års ålder är siktet inställt på cykel, framförallt MTB.

-Inför säsongen 2015 fick jag förfrågan om att vara med i MTB-teamet, Cykloteket Racing Team (CRT). Första året i CRT gick bra, det blev en 14:onde plats totalt i långloppscupen och en 10:onde plats i Västgötaloppet. Säsongen -16 blev sedan tyvärr helt spolierad efter en segdragen överansträngning i knät. Förra sommaren kom jag igång med tävlandet först efter midsommar och lyckade få till en 17-e plats på Västgötaloppet, -så nu inför säsongen -18 som är på intågande, är motivationen på topp!
-Efter många år av att försöka satsa på längdskidor och samtidigt bo i Stockholm så har motivationen för rullskidor och korta konstsnöslingor svalnat. Så på det viset är det betydligt lättare att satsa på cykel.
När det gäller tidigare idrottsprestationer berättar Anders att han har en 38:onde plats i Vasaloppet och att han varit 88:a på Stockholm Marathon, 5:a i Åre Extrem Challenge och en 44:e plats i cykelvasan.
Anledningen till att Anders har kontakt med idrottskliniken Access Rehab är att han upplever att kroppen “går sönder” vid hård träning. På kliniken behandlas Anders förslitningsskador främst med neurac och medicinsk akupunktur. Ibland ingår även massagebehandling.
-Efter behandlingarna blir jag smärtfri igen och kan ägna mig fullt ut åt mina idrottsgrenar, säger Anders.

“Efter behandlingarna blir jag smärtfri igen. Det är grymt härligt att vara i form och se vad kroppen klarar av!”

Anders Eriksson
Mountainbike

Anders Eriksson MTB.