Stäng

Samarbete med elitidrottare

Karlskrona Hockeyklubb (KHK)

”Det känns bra att ha kompetensen i den miljö där vi spelar och tränar. Det är tryggt att vi har ett helt rehab-team bakom oss.”


Karlskrona Hockeyklubb (KHK) är en liten hockeyklubb med stora ambitioner. I Karlskrona har det alltid funnits ett stort intresse för ishockey och nu är hockeyn hetare än någonsin. 2006 var året då laget vann div II södra B överlägset som nykomlingar, året då Niklas Wikegård, en av Sveriges stora hockeyprofiler, satte klubben som nummer ett på sin topp-trelista och året då en division II klubb hade över 2 000 i publiksnitt och därmed placerade sig före en lång rad lag i allsvenskan och division
Access Rehab ingår i Karlskrona Hockeyklubbs medicinska team och samarbetar med alla inblandade för att hjälpa spelarna på bästa sätt.
-Vi jobbar dagligen med KHK’s individuella rehabilitering och behandling plus att vi försöker motverka smärtuppkomst genom att utföra regelbundna screeningar av spelarna, berättar Catarina Nordstöm, naprapat Access Rehab.
-Tack vare att kliniken ligger i direkt anslutning till lokalerna där KHK tränar, har vi haft möjlighet att vara närvarande och påverka direkt i det akuta skedet. Det har optimerat möjligheterna till snabb återgång till spel efter tex stukade fötter, brutet finger, ledband- och meniskskada i knän mm. Det dagliga mötet med spelarna ger också möjlighet att behandla  innan chans till smärta eller överbelastning uppstår
På frågan hur det kommer sig att klubben kontaktade Access Rehab svarar KHK’s kommunikationsansvarige Niclas Skoglund:
– Det kändes naturligt då vi tränar på Blekinge Health Arena och där finns även Access Rehab. Vi får närmare till kompetensen och ett helt rehab-team bakom oss, mer frekvent.