Stäng

Samarbete med elitidrottare

Emma Graaf – triathlon, Ironmandistans

Emma Graaf är en 33-årig tjej med många fina idrottsprestationer bakom sig. Hon tog silver på SM långdistans och kom 5:a på Ironman Kalmar som proffs, 2014. SM-guld i långdistans 2013 och silver i SM långdistans 2012, för att nämna några. Och till 2015 är Emma uttagen till landslagstruppen för VM!

Det hela startade emellertid i en simbassäng i Ludvika där Emma började sin karriär som konstsimmerska. Hon tog flera guld i ungdomsklasserna på SM och var även med och tävlade på junior EM. 2009 halkade hon in i triathlonvärlden, på ett bananskal, då hon började med sprint och olympisk distans. Därifrån gick hon vidare och började satsa på långdistans och från och med januari 2014 inleder hon en proffsatsning på heltid mot långdistans -VM i triathlon, i Motala 2015, och kval till Hawaii Ironman.
På frågan varför Emma tog kontakt med Access Rehabs idrottsklinik svarar hon:
– För att få den bästa professionella hjälpen för att behandla eventuella skador men framförallt för att undvika skador i framtiden.
På kliniken får Emma hjälp med allt hon behöver och kan tänka sig inom behandlingsområdena för akupunktur, massage, manipulering och medicinsk laser. Också rehabiliteringsprogram och styrketräning ingår. Emma menar att hennes idrottsprestationer har förbättrats efter behandlingarna.
-Under året med Access Rehab har jag aldrig haft något längre träningsuppehåll. När jag har tränat sönder mig har kliniken fixat mig. Utan dem hade inte ett SM-guld i somras varit möjligt.
Motivationen för Emma ligger framförallt i att tävla och göra sitt bästa men hon älskar även själva träningen och att utmana sig själv. Att sträva mot nya mål och göra det omöjliga möjligt!
-Det sociala i sporten är inte heller helt oviktigt. Man träffar så otroligt många fina människor inom idrotten.
Twitter
Facebook
Instagram
Hemsida
Emma Graaf triathlon.

“Under året med Access Rehab har jag aldrig haft något längre träningsuppehåll.
När jag har tränat sönder mig har kliniken fixat mig. Utan dem hade inte ett SM-guld i somras varit möjligt.”

Emma Graaf
Triathlon