Stäng

Access Rehab

Fredrik Selmered – triathlon och swimrun

”Personalen på Access Rehab har bra egna erfarenheter och känner igen symtomen och kan därför ge mig bra råd”

Fredrik Selmered, triathlon.Fredrik Selmered, triathlon.
Fredrik Selmered, 40 år, från Stockholm spelade mycket basket i unga år. I 20-årsåldern lärde han sig att simma och började då med triathlon. Det ledde i sin tur till att han deltog i sin första Ironman 1996. Efter 16 års tävlande insåg Fredrik att det är tufft att kombinera heltidsjobb, småbarn och träning och valde då att släppa cyklandet (som han ändå tröttnat lite på) och gå över till swimrun istället.
-Jag drivs av att jag gillar och vara ute och röra på mig, känna mig stark och förbättra mig. Ibland tränar jag för också för ett mål. Men inte alltid.
Efter ett tips från några kompisar tog Fredrik kontakt med idrottskliniken Access Rehab.
-Personalen på Access Rehab har bra egna erfarenheter och känner igen symtomen och kan därför ge mig bra råd. Här får jag hjälp med att stärka upp mina svaga länkar eller behandla mina “skavanker”.
På kliniken får Fredrik bland annat hjälp med att stärka upp svagare delar i kroppen med speciella övningar i Redcords slingor och andra redskap. Efter behandlingarna och träningen tycker Fredrik att han ser resultat.
-Jag har blivit starkare i höften och det har i sin tur gjort mig starkare i både fötter och andra leder.
Exempel på Fredriks tidigare idrottsprestationer:
Vann VM titeln i mixedklassen(med Annika) Ö till Ö 2013.
Vinst mixedklassen Utö swimrun 2013.
2014: 10a i herrklassen på Utö swimrun, 4a i herrklassen Sthlm Swimrun, vinst i Aquatrial serien (individuell tävlan), 8a Ångaloppet,
Kört totalt 12 Ironman lopp. Några medaljer i duathlon i åldersgrupp H35.
-Nästa år blir mer swimrun såklart med mål att förbättra mig!
Mer info om Fredrik på bloggen Freddan swimrun
Bilder: vinst ÖtillÖ 2013 och swimrun 2014
Publiceringsdatum 2014-10-16