Stäng

Access Rehab

Mikael Flockhart – MTB och cykelcross

”Jag har varit starkt begränsad i mitt idrottande genom åren på grund av min rygg. Det är ett långsiktigt arbete att få mig i bra form men kombinationen mellan akuta behandlingar och den mer schemalagda slingträningen bidrar positivt till hur jag fungerar ihop med cykeln och i vardagslivet.”

Mikael Flockhart – MTB och cykelcross. Mikael Flockhart – MTB och cykelcross.
Mikael Flockhart , 33, bosatt i Bromma har varit aktiv sedan barnsben och alltid cyklat mycket i skogen. Men det var först som sjuttonåring som han kom i kontakt med organiserad cykelträning och körde sin första tävling. Efter två år av tävlande, lite för skojs skull, tog han klivet upp i elitklassen och gjorde en långsiktig satsning som dock aldrig riktigt tog fart.
Parallellt med idrottssatsningen utbildade Mikael sig till idrottstränare och han har arbetat inom det idrottsfysiologiska forskningsfältet under de senaste åren. Det är egentligen först på senare år efter att ambitionerna att idrotta på heltid lagts på hyllan som toppresultaten har kommit. Det har blivit en totalvinst i Svenska XC-cupen och LångLoppscupen och många segrar i deltävlingar. Ett SM-silver i Marathon och fyra VM-deltagande har det också blivit förutom landslagsdeltagande i cykelcross och vinst i deltävlingar i Svenska CX-cupen samt total andraplats de två senaste åren.
Mikael kom i kontakt med Access Rehab genom sin cykelförening – Team Corratec Sweden. På kliniken får han hjälp med att mjuka upp ryggen och höften och att skapa symmetri i kroppen genom Redcord slingträning. På frågan om han tycker att hans idrottsprestationer förbättrats efter behandlingarna hos Access Rehab svarar han:
-Absolut. Jag har varit starkt begränsad i mitt idrottande genom åren på grund av min rygg. Det är ett långsiktigt arbete att få mig i bra form men kombinationen mellan akuta behandlingar, för att lätta på sättningar och mjuka upp muskulaturen i ryggen, och den mer schemlagda slingträningen bidrar positivt till hur jag fungerar ihop med cykeln och i vardagslivet.
Mikaels målsättning med idrottandet bygger mycket på själva intresset för träning, idrott och prestationsförmåga. Det viktigaste för honom är att utvecklas som cyklist och ha roligt. Då kommer bra tävlingsresultat som en bonus.
-Jag älskar att träna, cykla och motionera så det är ingenting jag behöver övertyga mig om eller finna motivation för. När det gäller tävlandet så är jag medveten om min kapacitet och vill uppleva de där ögonblicken då det verkligen fungerar. Att jag som fyller 34 år i år fortfarande gör mätbara framsteg tycker jag är fascinerande. Så länge jag har en positiv utveckling känner jag att det är värt att se vad det går att pressa ur kroppen på tävlingsbanan.
Här kommer du till Mikaels blogg
Publiceringsdatum 2014-04-29