Stäng

Access Rehab

Jånna Györik - ryggsmärta

"Det som jag upplevde annorlunda med personalen på Access Rehab var deras brinnande engagemang för mig som klient. Deras kunnande och lyhördhet är helt klart utöver det vanliga!"


Jånna Györik, 31 år, förskolelärarstudent.
Jag tog kontakt med Access Rehab efter att ha dragits med diverse olika smärtor från rygg, höft och knän under en längre tid, ca två -tre år. Dessa smärtsymtom begränsade mig i löpning och styrketräning som annars är en stor del av mitt fritidsintresse. Jag hade tidigare besökt olika sjukgymnaster, kiropraktorer, naprapater samt en kinesiolog, utan att bli mer än kortsiktigt bättre i ryggen. Problemet var att smärtan alltid kom tillbaka. En domnande, dov, molande smärta som strålade neråt skinkan och baksida/utsida lår.
Efter alla besök och rehabövningar hade bitterheten och hopplösheten klamrat sig fast lite inombords men efter att jag talat med min sambo om att göra ett sista försök till att bli smärtfri och rörlig i ryggen igen, kontaktade jag Access Rehab. Vid en sökning på internet på ”Bästa sjukgymnasterna i Sverige” kom bland annat Access Rehabs hemsida upp. På vinst och förlust bokade jag en tid.
Under första besöket gick vi grundligt igenom min problematik. Behandlingarna jag sedan genomgick bestod främst av olika muskelaktiveringsövningar, styrkeövningar, rörlighetsövningar samt manipulation. Men på det hela taget var det en kombination av nulägesanalys, samtal, rådgivning, undersökning av rörlighet och styrka, träning och manipulation. Detta utifrån behovet vid det aktuella besökstillfället. Jag upplevde alltid att behandlingarna på kliniken var bra.
Efter en tid som kund till  Access Rehab har jag blivit smärtfri i ryggen igen. Jag har fått tillbaka rörligheten mycket mer och jag känner inte att min kropp begränsar mig i min fritid längre.
Det som jag upplevde annorlunda med personalen på Access Rehab, till skillnad mot andra behandlare, var deras brinnande engagemang för mig som klient. De stöttade och peppade hela vägen. Deras kunnande och lyhördhet är utöver det vanliga, helt klart! De ser hela individen, –  inte bara en svag rygg. Jag har fått med mig otroligt mycket ny kunskap om mig själv och min kropp samt hur jag själv kan påverka min hälsa efter min tid som klient /patient på Access Rehab.