Stäng

Access Rehab

Marcus Hultgren – triathlon

Marcus Hultgren gillar extrema tävlingar. Han besitter flera fina placeringar på Ö till Ö och på Norseman Extreme Thriathlon, bägge listade som de 100 hårdaste tävlingarna i världen.

Marcus Hultgren – triathlon Marcus Hultgren – triathlon Marcus Hultgren – triathlon
Marcus Hultgren är en triathlet som deltagit i VM i långdistans-triathlon på Hawaii. Han har också en åttondeplats på Norseman Extreme Thriathlon 2012 som anses vara världens tuffaste fulldistans-triathlon på totalt 225 km, bestående av simning, cykling och löpning. Och inte nog med det, – 2013 blev det också en trettondeplats, totalt sett, på Ironaman UK (I sin egen åldersklass, 30-34 år, blev han 2:a).
Men för att ta det hela från början kan man säga att Marcus i begynnelsen var lite av “en glad motionär “ . Med åren kom dock insikten om att han var ganska duktig och det gjorde att han bestämde sig för att satsa hårdare på träningen. För att att kunna komma så långt som möjligt i sin elitsatsning tyckte Marcus att det krävdes mer kunskap och kontroll kring sin egen kropp. Så för att inte riskera att kroppen inte skulle hålla för de hårda och långa träningspassen tog Marcus kontakt med idrottskliniken Access Rehab. På kliniken har han fått hjälp med stretching och manipulation för att behålla rörligheten. Dessutom har det blivit flera massagebehandlingar som hjälper musklerna att återhämta sig och bli redo för nästa träningspass. På frågan om Marcus tycker att hans idrottsprestationer förbättrats efter behandlingarna svarar han;
-Återhämtningen efter hårda tävlingar har blivit avsevärt kortare och jag har kunnat börja träna och förbereda mig på nytt inför kommande tävling mycket snabbare än tidigare!
Marcus tycker att det är riktigt kul att tävla och prestera och med tankarna inriktade på nästa tävling kan han motivera sig till att genomföra både långa och hårda pass året runt.
-Mitt mål inför 2014 är att jag ska tävla som proffs. Jag kommer att börja med Ironman Lanzarote den 17 Maj för att utmana mig ännu mer, så jag kan utvecklas som långdistans-triathlet.
Mer info om Marcus på Marcus blogg

Marcus Hultgren – triathlon

Målgång Ironman UK 2013


publiceringsdatum 2013-12-31