Stäng

Access Rehab

Naprapat Stockholm

Upplever du, eller kanske till och med lider, av smärta i muskler och leder? Eftersöker du en naprapat i Stockholm som kan hjälpa dig? Då kan vi på Access Rehab hjälpa dig genom modern och evidensbaserad vård, oavsett om det handlar om ett akut eller ett långdraget besvär.

Dra inte ut på tiden och riskera att dina besvär blir värre. Boka en tid för undersökning!

Access Rehab är en av Stockholms större naprapater. Hos oss finner du skickliga naprapater, sjukgymnaster, kiropraktorer, idrottsmassörer och personliga tränare.

Vi erbjuder alltid både akut- och kvällstider och vi lägger stor vikt vid att kunna erbjuda snabb och smidig hjälp. Det ska vara enkelt att besöka oss. Inga långa köer eller krav på remiss.

Vi hjälper dig så du slipper ha ont, – nu och framöver!

Vi kan hjälpa dig som exempelvis upplever eller lider av:

 • Smärta i nacke och rygg
 • Idrottsskador
 • Ischias
 • Artros
 • Ryggskott
 • Musarm
 • Tennisarmbåge
 • Spänningshuvudvärk
 • Ledbesvär
 • Stress
 • Svårigheter att sova

Listan löper längre än så. Men oavsett varför du vänder dig till oss och hur utgångsläget ser ut, så börjar vi alltid med en grundlig undersökning. Detta är en rutin i varje ärende för att vi ska kunna identifiera källan till den smärta som du upplever och därefter fastslå den bästa behandlingsplanen utefter just dina behov.

naprapat stockholm akut

4 anledningar att ta hjälp av våra naprapater

 • Du behöver ingen remiss. Till oss behöver du inte bli remitterad för att boka en tid. En remiss är alltså inte nödvändig och du får den hjälp du behöver snabbare.
 • Du behöver inte vänta länge. Att vänta länge på hjälp när man har ont är varken roligt eller rimligt. Vår ambition är att hjälpa dig så snabbt som möjligt. Därför erbjuder vi vanligtvis en tid redan inom sex timmar, förutsatt att det är inom våra öppettider.
 • Du får hjälp av ett komplett team. På alla våra kliniker runtom i landet finns samlad kompetens inom muskuloskeletal vård. Det gör att vi kan erbjuda dig den bästa behandlingen, samt en komplett behandlingsplan över tid.
 • Du kan vända dig till oss för kompetensutveckling. Vårt erbjudande sträcker sig längre än behandlingar. Vi erbjuder även evidensbaserad utbildning för fysioterapeuter, kiropraktorer och naprapater. Det är även möjligt att boka oss för föreläsning inom ämnet ”Förebyggande träning och träningsoptimering”.

Boka en tid hos en naprapat i Stockholm och bli kvitt besvären

Vår ambition är att du ska vara problem- och skadefri idag – men även imorgon.

Om du upplever problematik och smärta, så ska du inte behöva vänta längre än nödvändigt. Av den anledningen lägger vi stor vikt vid att erbjuda snabb akut hjälp, samt att finna ett bra förhållningssätt gällande träning och ergonomi över tid.

Dra inte ut på tiden och riskera att dina besvär blir värre. Boka en tid för undersökning eller behandling hos våra naprapater i Stockholm.

Varmt välkommen!

naprapat stockholm

Vad är en naprapat?

En naprapat är en behandlare specialiserad på att hantera kroppens rörelseapparat och stödjeorgan, främst genom manuella tekniker av handgrepp och tryckpunkter. Det är endast legitimerade naprapater som godkänts av Socialstyrelsen som får kalla sig naprapater.

Naprapat är en skyddad titel och det skyddar även dig som patient mot att få felaktig behandling av outbildad personal. Legitimationen säkrar att den du anförtror med mycket känsliga procedurer och korrigeringar av dina leder och muskler är någon som är godkänd och professionell inom området.

Vilken utbildning krävs för att bli naprapat?

I Sverige utbildas alla naprapater via Naprapathögskolan. Det är ett privat lärosäte som är beläget i Stockholm. Naprapathögskolan har statligt godkännande att utfärda yrkesexamen för naprapater och är ensamma om detta i Sverige. Utbildningen är fyra år lång och efter utbildningen förväntas den blivande naprapaten dessutom göra praktiktjänstgöring i minst ett år för att kunna söka legitimation hos Socialstyrelsen.

Genom nordiskt samarbete finns det också möjlighet att utbilda sig på motsvarande utbildning i exempelvis Danmark som också har en specialiserad högskola för naprapater.

Vad behandlar en naprapat?

En naprapat arbetar med smärttillstånd och nedsatta funktioner i de flesta delar av kroppens rörelse- och stödjeorgan. Naprapaten arbetar med redan existerande åkommor, rehabilitering av tidigare behandlade skador och förebyggande arbete för att undvika att skador uppstår eller återuppstår. Naprapaten arbetar med dina muskler, leder och bindväv och kan med massage och stretching av mjukdelar samt mobilisering och manipulering av leder korrigera felställningar i kroppen.

Det är heller inte ovanligt att en naprapat använder sig av stötvågor, elektroterapi och nåltekniker för att bearbeta kroppen. Med sin expertis om kroppens funktioner kan även naprapaten ge dig verktyg för att både förebygga och rehabilitera skador. Praktiskt kan det bestå utav att ge rådgivning kring arbetsställningar och vardagsergonomi samt livstilsrådgivning utifrån patientens unika omständigheter.

Naprapat eller kiropraktor?

Naprapat och kiropraktor är två separata titlar med egna legitimationer och specialiserade utbildningar. Båda utbildningarna är eftergymnasiala och legitimeras av Socialstyrelsen. Det praktiska arbetet är snarlikt och nästintill identiskt i vissa avseenden. De har huvudsakligen sina händer och manuella tekniker som främsta redskap för arbetet.

Det finns en uppfattning att kiropraktorer bara “knäcker kroppen” och att naprapater istället bara masserar. För enskilda behandlare kan det stämma utifrån deras preferenser och specialiteter. På yrkesgrupperna i stort går det dock inte att göra den uppdelningen. Att likheterna är fler än skillnaderna mellan de båda yrkena gör att det inte är ovanligt att naprapater och kiropraktorer arbetar tillsammans och med gemensamma patientgrupper. Det finns ingen uttalad åkomma eller specifik behandlingsmetod som är kopplat till enbart en naprapat eller kiropraktor.

Vilka typer av patienter som tas emot av en naprapat på ett mottagning utgår därför främst utifrån personlig lämplighet och tillgången till behandlare vid söktillfället. Det blir därför främst dina vårdbehov och dina besvär som avgör vilken typ av behandling som är lämplig. Utifrån tillgången och den individuella erfarenheten hos behandlare på din valda mottagning möter du en kiropraktor eller naprapat och får likvärdig god vård oavsett.

Hur mycket kostar det att gå till en naprapat?

Det är inte ovanligt för naprapater att bedriva egen verksamhet ensam eller tillsammans med andra yrkeskategorier. Kostnaden för ett förstagångsbesök hos en naprapat brukar vanligtvis ligga på mellan 500-800 kr. Det varierar dock beroende av vilken mottagning du söker.

Om den naprapat du väljer har vårdavtal med din region är det möjligt att din vård kan täckas av patientavgiften och ingå i ditt högkostnadsskydd. Det kan också vara en god idé att se över dina privatförsäkringar för att se om naprapati omfattas av ditt sjukförsäkringsskydd.

Är besök hos en naprapat friskvård?

Ett besök hos en naprapat kan vara friskvård om det är av friskvårdande skäl du söker vården. Naprapater arbetar både förebyggande och rehabiliterande med smärttillstånd och skador, därför blir det syftet med besöket som avgör om din behandling kan klassificeras som friskvård.

Vilken är den bästa naprapaten i Stockholm?

Naprapati är en känslig konst som kräver bokstavlig fingertoppskänsla och fingerfärdighet för att ge goda resultat. Måttet på yrkesskicklighet hos en naprapat måste därför anses bäst speglas i patienternas återkoppling av sina upplevelser. Utifrån kundnöjdheten och de återkommande utnämningarna som rekommenderat företag hos Reco känner vi oss trygga att påstå att bästa naprapaten i Stockholm återfinns här hos oss.