Stäng

Access Rehab

Sjukgymnast Falun - behandling och rehabilitering av erfarna terapeuter

Besväras du av smärta i muskler och leder? Exempelvis ryggsmärta är mycket vanligt och står för majoriteten av de besvär som personer söker vård för. En sjukgymnast i Falun kan behandla dig som lider av smärta i rygg, nacke, knä, fot eller axel. Vår klinik arbetar även med kvinnohälsa och erbjuder bra behandlingar för de besvär som bara drabbar kvinnor.

Varför får man ont i rygg och andra delar av kroppen?

Det finns en mängd olika orsaker till varför man får ont i kroppen. Det kan till exempel röra sig om överbelastning eller en muskelinflammation. Ny forskning har även visat att livsstilsfaktorer såsom dålig eller för lite sömn, brist på fysisk aktivitet eller hög arbetsbelastning på jobbet också kan vara utlösande faktorer för smärta

Genom att boka en tid hos en sjukgymnast i Falun kan du dels bli av med den smärta du känner för stunden – och även ge dig själv en möjlighet att slippa denna smärta i framtiden.

Behandling hos Access Rehab.

Kvinnohälsa hos vår sjukgymnast i Falun – Åsa Redborn

Vad händer på ett besök hos en sjukgymnast?

En sjukgymnast genomför en grundlig undersökning för att ta reda på orsaken till ditt besvär. Under en sådan undersökning får du möjlighet att berätta om ditt besvär, dig själv och din livssituation då förklaringen till den smärta du upplever även kan finnas i livsstilsfaktorer såsom exempelvis arbetsmiljö.

Efter diagnosen påbörjas ett långsiktigt rehabiliteringsarbete med behandling och träning. Behandlingar som kan förekomma är massage, manipulation och traktion. Även akupunktur kan användas i vissa situationer. Sjukgymnasten skapar sedan ett övningsprogram som anpassas efter dina individuella besvär och förutsättningar. Ett sådan skräddarsytt program kan innehålla övningar att exempelvis göra i hemmet, i simhallen eller på gymmet men alla övningar gås igenom med dig på kliniken. Träning i kombination med återbesök, vid behov, ger dig en bra möjlighet att bli smärtfri igen.

Vad är skillnaden mellan en fysioterapeut och en sjukgymnast?

Det finns ingen skillnad i professionen mellan en sjukgymnast och en fysioterapeut. 2014 ersattes yrkestiteln sjukgymnast av ordet fysioterapeut som nu alltså är den rätta benämningen på detta yrke. Anledningen till att man fortfarande stöter på bägge begreppen är att det krävs av en sjukgymnast att denne själv ansöker om legitimationen som fysioterapeut och alla har inte gjort det ännu. En sjukgymnast och en fysioterapeut är således två olika benämningar för samma profession.

Vi har även duktiga naprapater i Falun också, läs mer här!

 

När du har ont och behöver en sjukgymnast i Falun- kontakta oss!

När du behöver en sjukgymnast i Falun är vår klinik ett mycket bra val. Våra öppettider är generösa och inkluderar kvällar så att du kan få den hjälp du behöver, när du behöver den.

Välkommen att kontakta oss redan idag när du behöver en professionell och kunnig sjukgymnast i Falun!