Stäng

Medarbetare

Åsa Redborn

Leg. Sjukgymnast, specialist inom OMT, Falun

Åsa är Leg. sjukgymnast sedan 2002 med specialistkompetens inom OMT (ortopedisk manuell terapi) och ett stort intresse för kvinnohälsa där hon arbetar med alla förekommande besvär du finner under vårt symtomområde kvinnohälsa.  Hon hjälper patienter med komplexa bäckenbottensmärtor och besvär och undersöker även vaginalt vid behov. Bäckenbottenkurs från Universitetssjukhuset i Tromsö samt flertalet webinarier på Bakingbabies.com m.m.

OMT är ett specialistområde inom fysioterapin för bedömning och behandling av både akuta och långvariga led- och muskelrelaterade besvär. Åsa har mångårig erfarenhet av undersökning och behandling av belastningsskador så som nack- och ryggvärk, vägledning i träning och rehabilitering av skador som uppkommit i samband med idrott eller motionerande. Hon har också utfört bedömningar på ortopedmottagning för rygg och nacke på Falu lasarett. Hos Åsa får du en gedigen undersökning av dina besvär. Därefter används specifika åtgärder som manuella behandlingstekniker följt av individanpassad träning. Det huvudsakliga målet i OMT är att lindra smärtan och optimera funktionen i det skadade området så snart som möjligt.

Mitt mål är att möta alla mina patienter där de är idag och inspirera och vägleda till att nå deras mål. Med hjälp av mina erfarenheter vill jag förmedla ett helhetstänk kring hur kroppen fungerar, där smärta på ett ställe kan bero på en obalans någon annanstans.

Det känns också väldigt viktigt och betydelsefullt att vara en del i att fylla de stora kunskapsluckor som finns inom kvinnohälsa. Att ge mer kunskap och förståelse för den egna kroppen och få kvinnor att inse att de inte är ensamma med sina besvär.  Jag är oerhört tacksam över att kunna hjälpa kvinnor som tidigare inte har vetat vart de ska vända sig med sina symtom. 

Går du omkring med smärta eller har funderingar på hur du kan undvika besvär längre fram? Hör av dig! Ju tidigare du tar tag i dina besvär desto bättre förutsättningar att bli bra. Boka en tid redan idag så ser jag fram emot vårt första möte!

Hos Åsa bokar du landstingsfinansierad vård.

 

Klinik: Falun

Telefon: 023-16455

E-post: asa@accessrehab.se