Stäng

Access Rehab

Naprapat Falun - bli av med dina smärtor

Upplever du smärta eller stelhet i muskler och leder? Har du svårt att röra dig som vanligt? En naprapat i Falun kan hjälpa dig att bli må bättre. Genom att besöka en naprapat i Falun kan du få hjälp med dina besvär och dessutom få en skräddarsydd plan för hur du kan slippa smärta i framöver.

 

Vad gör en naprapat? 

Ordet naprapati kommer från tjeckiska Napravit – som betyder ”korrigera” – och det grekiska ordet pathos – som betyder ”lidande”. En naprapat undersöker, diagnostiserar och behandlar kroppen i syfte att minska (korrigera) smärta. Behandlingen sker oftast manuellt, dvs med händerna – och målet är att du som patient, ska bli smärtfri och återfå funktion, för stunden, samt få hjälp att undvika att smärtan återkommer. De behandlingar som förekommer för att uppnå smärtlindring är exempelvis manipulation, traktion, massage, stretching och nervmobilisering.

För att också kunna hjälpa dig på längre sikt innefattar en undersökning även en genomgång av din vardag, din skade- och sjukdomshistoria och andra detaljer som kan hjälpa din naprapat i Falun att  hitta rätt orsak till din smärta. Orsaker som kan utlösa smärta kan handla om din arbetssituation, för lite eller för intensiv och enformig träning eller stress. En naprapat ser till helheten och vägleder dig i de ändringar som krävs för att slippa framtida smärta.

Hur mycket kostar det att besöka en naprapat?

Det kostar 720 kronor (vi reserverar oss för prishöjningar) att besöka en naprapat både vid ett förstagångsbesök och ett återbesök. Har du en privat sjukvårdsförsäkring går det bra att använda den hos oss. Vi samarbetar med alla stora försäkringsbolag. Har du ett friskvårdsbidrag tillgängligt från din arbetsplats så kan du använda detta för en friskvårdsbehandling hos vår naprapat i Falun. Dessa behandlingar är massage, personlig träning och screening.För dig som upplever en plötslig stark smärta, vid exempelvis ryggskott, nackspärr eller liknande, finns akuttider tillgängliga.

När ska man gå till en naprapat? 

Du kan boka tid hos en naprapat i Falun om du har smärta och om du upplever en försämrad rörelseförmåga. Har du ont i exempelvis ryggen, axlarna, nacken eller i knä- och fotleder så kan en naprapat hjälpa dig att både hitta orsaken till smärtan och behandla dig för densamma.

Din naprapat i Falun

På Access Rehab arbetar vi alltid i team och tror därför att vi kan hjälpa dig på bästa sätt utefter det behov du har, oavsett vilken behandling du behöver. Välkommen att kontakta oss redan idag så hjälper vi dig hitta rätt naprapat i Falun.

Kontakta oss på kliniken i Falun och säg hejdå till smärtan!