Stäng

Access Rehab

Nils Svensson – triathlon

“Glädjen som varje träningspass ger och utmaningen i att hela tiden kunna förbättra mina prestationer, är mina drivkrafter.”

Nils Svensson – triathlon. Nils Svensson – triathlon.
Nils Svensson, 28, startade sin idrottskarriär som fotbollsspelare. Sedan sadlade han om och de senaste fem åren har det varit fullt fokus på triathlon, där han främst tävlar i medel- och långdistans. 2013 blev han 4:a på medeldistans.
Nils tog kontakt med Access Rehab vid en tidpunkt då han kände att han behövde professionellt stöd och hjälp vid akuta besvär. Sedan dess har kontakten fortsatt för att på längre sikt komma till rätta med svagheter i kroppen som begränsar rörelsemönstret och för att hålla eventuella framtida skador borta.
Access Rehab har hjälpt Nils med att lägga upp en plan för sin styrketräning. Planen följs upp regelbundet och sedan han påbörjade sitt särskilda träningsprogram upplever han sig mycket mer balanserad styrkemässigt. Det har i sin tur medfört att rörelsemönstret blivit mer avslappnat och mer effektivt inom både simningen och löpningen. Mellan varven får han också behandling för muskulära besvär och smärtor.
-Har under året, i hårda träningsperioder, haft en del smärtbesvär som jag fått hjälp att bli helt fri från. Skadefrihet ger kontinuitet i träningen vilket är extremt viktigt för prestationsutvecklingen.
Publiceringsdatum: 2013-11-21
Nils Svensson – triathlon.