Stäng

Access Rehab

Andreas ur ett VD- och ägarperspektiv

Andreas är delägare och VD för Access Rehab. Han är trebarnsfar med många års erfarenhet från konditionsidrott och multisport och numera aktiv inom Brasiliansk jiu-jitsu.

Andreas intresse för att jobba med kroppen och människor väcktes tidigt genom hans morfar som var ortoped. Men det var inte förrän vid 22-års åldern som han fick “tummen ur” när han tröttnat på sitt dåvarande jobb.

-Jag visste sedan länge att jag ville jobba med att hjälpa människor på något sätt och insåg att nu räcker det med funderandet – nu måste jag testa. Så jag tog tag i min situation och sökte mig till Axelsons institut där jag utbildade mig till massör.

Efter att ha jobbat som massör och PT ett par år följde Naprapathögskolan och egen verksamhet som naprapat under samma tak som andra terapeuter. Där föddes tankar om ett alternativt sätt att arbeta på där samarbete och kompletterande kompetenser stod i fokus. De tankarna resulterade i företaget Access Running Sweden som startades tillsammans med Mikael Klintmark och Rubin McRae 2008. Efter ett par år i den verksamheten, som spretade lite åt olika håll, startades bolaget Accessklinikerna 2010 som är grunden till Access Rehab.

-Det kändes lite som oupptrampad mark när vi drog igång då de flesta terapeuter inte jobbade på det här sättet då. Vi satsade på att anställa personal istället för att samla flera egenföretagare under samma tak. Det var väldigt spännande att inte ha något facit att luta sig mot. Vi fick helt enkelt pröva oss fram.

Några konkreta milstolpar på vägen var; när första lokalen på Sveavägen införskaffades, när varumärket och den grafiska profilen togs fram och 2013 när Sjöstadskliniken och Karlskrona öppnas mer eller mindre samtidigt.

-2013 anställde vi mycket ny personal på ett bräde. Det kändes stort!

Andreas kombinerar VD-rollen med att vara verksam som terapeut och jobbar deltid med att leda företaget och driva affärsutvecklingen.

– Över tid har det blivit möjligt för mig att gå in i VD-rollen mer och mer vilket är jättekul då jag har haft med mig intresset för företagsledning från början. Jag gillar verkligen att styra upp saker och vill vara med och påverka och skapa förändring.

 

“Jag vill förändra vården – förändra möjligheter för de som behöver vård och jag vill att det ska vara kul och kännas schysst för dem som ger vård”

 

-Vården är en spännande bransch att vara i. Vi tillhör ju en profession som personer egentligen inte vill träffa – och där ligger ju en utmaning i att göra saker till det bättre.

-På Access Rehab strävar vi hela tiden efter att jobba evidensbaserat och den utveckling vi ser kring de terapeutiska utbildningarna där man går från manuell behandling mot aktiv behandling känns sund och relevant.

Vad driver dig?

-Jag är en nyfiken människa och det driver mig till att hela tiden vilja förändra och utveckla. Jag vill ju också hjälpa andra. Coacha de som jobbar här och skapa stabilitet och delaktighet. Det som också är grunden i Access Rehabs vision – att skapa, utveckla och vårda specialister.

Hur lyckas du med det?

-Tror att jag är ganska bra på att fånga upp vad som sporrar människor. Är också orädd inför att ställa frågor och att be om hjälp. Jag skaffar mycket kunskap genom att lyssna på andra och kan sedan sätta den kunskapen i rätt sammanhang. Vill också gärna tro att jag är prestigelös och kan lämna över beslut. Det är min målsättning i alla fall.

Några utmaningar?

-När man har varit med från allra första början och gjort i princip allt själv kan det vara svårt att alltid “hålla höjden” när företaget växer. Ibland kommer jag på mig själv med att spika upp tavlor eller ta ett varv med dammsugaren när jag egentligen borde göra något helt annat.

Vad gör du när du inte jobbar?

Familjen är en stor del av min fritid. Med tre barn är det alltid något på gång.