Stäng

Access Rehab

Sjukgymnast Karlskrona

Upplever du smärta i muskler eller leder? Har du problem med rygg, nacke, fot- eller knäleder? I så fall kan det vara aktuellt att boka in en tid hos en sjukgymnast i Karlskrona. Ett besök hos en sjukgymnast ger dig väldigt bra förutsättningar att bli av med smärtan - både för stunden och framöver.

De flesta som lider av exempelvis stela och smärtande muskler, eller en problematik som påverkar rörelseapparaten negativt, kan få mycket bra hjälp genom att besöka en sjukgymnast. En sjukgymnast eller som det numera heter, en fysioterapeut, undersöker dig, tar reda på din sjukdomshistorik och gör upp en behandlingsplan så att du får bra hjälp att blir smärtfri.

På Access Rehab, är vi ett team av specialister inom muskel- och ledbesvär som hjälper dig så att du slipper ha ont, både nu och i framtiden. När du behöver en fysioterapeut i Karlskrona är vi ett bra val då det är enkelt att besöka oss, utan långa köer och krav på remisser. Vi är flera terapeuter som arbetar tillsammans och tror därför att vi kan hjälpa dig på bästa sätt utefter det behov du har.

Behandling hos Access Rehab.

Vad är skillnaden mellan en fysioterapeut och en sjukgymnast?

Det finns ingen skillnad i professionen mellan en sjukgymnast och en fysioterapeut. 2014 ersattes yrkestiteln sjukgymnast av ordet fysioterapeut som nu alltså är den vedertagna benämningen på detta yrke. För att använda ordet fysioterapeut som yrkestitel krävs dock att man ansöker om det men då vissa sjukgymnaster inte ännu gjort det förekommer ordet sjukgymnast fortfarande.

Vad gör man hos en fysioterapeut?

En fysioteraeput undersöker patienten och ställer en diagnos kring tillståndet för att därefter påbörja en behandling. Behandlingen sker primärt manuellt i kombination med övningar där sjukgymnasten via exempelvis manipulation, traktion, massage och olika rörelser försöker dämpa smärtan. Efter behandlingen ges ett skräddarsytt program att följa där olika övningar – som kan göras i hemmet eller på gymmet – följer med.

En undersökning av en fysioterapeut i Karlskrona tar även hänsyn till din totala livssituation. Har du ont som en följd av stillasittande? Får du smärta av monotona arbetsuppgifter eller lider du av en stress som ger fysisk smärta? En fysioterapeut går alltid på djupet i sin undersökning och det ger ofta väldigt bra resultat. Både behandling och ett mer långsiktigt arbete ingår alltså där du får nycklarna till en förändring i din vardag och i ditt arbetsliv.

Vi erbjuder även Idrottsmassage i Karlskrona, läs mer här!

 

När du har ont och behöver en sjukgymnast i Karlskrona- ring oss!

När du behöver en fysioterapeut i Karlskrona är vi ett mycket bra alternativ. Våra öppettider är generösa och inkluderar både kvällar och helger så att du kan få den hjälp du behöver, när du behöver den.

Välkommen att kontakta oss redan idag när du behöver en professionell och kunnig sjukgymnast i Karlskrona!