Stäng

Amanda Fog – låsning i skulderparti och bröstrygg

Amanda Fog – låsning i skulderparti och bröstrygg

”Hästarna märker ofta före ryttaren gör det, att ryttaren är sned.”

Amanda Fog.
Amanda Fog, 33, från Stockholm arbetar som frilansande projekt- och produktionsledare på marknadsavdelningar och reklambyråer. Just nu tränar och tävlar Amanda två hästar på Medelsvår nivå i dressyr.
– Har tränat mycket hela livet, från gymnastik och yoga, till fotboll och gym, berättar Amanda.
Sommaren 2014 var Amandas stora mål för henne och dressyrhästen Zalmiac Liquisini Cup i Strängnäs. På träningarna inför tävlingen hände det flera gånger att Zalmiac missförstod henne i galopparbetet och hon började fundera på vad hon kunde göra undvika det. Amanda och hennes tränare tittade på olika alternativ och kom fram till att den stora anledningen troligen var att hennes höft var sned. Snedheten uppkom redan för 15 år sen i en olycka och behöver korrigeras för att inte bli värre, och för att hästarna ska märka av den. Snedheten hade blivit så stor att Amanda bara kunde känna att hon hade mer tyngd på det högra än det vänstra sittbenet när hon satt på en stol.
– Hästarna märker ofta före ryttaren gör det, att ryttaren är sned.
Tiden innan tävlingen var knapp och efter en efterlysning på Facebook fick Amanda kontakt med Access Rehab och bokade en akuttid på Sveavägen redan två dagar senare. Terapeuten på Access Rehab behandlade låsningar i skulderpartiet och bröstryggen genom manipulation. Låsningar som gett spänningar i rygg och, tillsammans med ojämn muskulatur, lett till snedheten i höften. Terapeuten passade också på att korrigera en fot som efter gamla fotbollsskador gav problem med knät då Amanda snedbelastade och spände sig. Helgen efter behandlingen red Amanda och Zalmiac alla tre program på tävlingarna utan missförstånd vilket resulterade i en vinst och två andraplaceringar och totalseger i kuppen.
Amanda Fog.Amanda Fog.

Läs mer om våra samarbeten med