Stäng

Access Rehab

Boka tid hos en sjukgymnast i Stockholm

Har du ont i axlar, rygg eller nacke och behöver hjälp med din smärta? Eller har du ett besvär som ingår inom området för kvinnohälsa? I så fall kan ett besök hos en sjukgymnast i Stockholm vara det bästa alternativet för dig. En sjukgymnast, eller som det numera heter fysioterapeut, arbetar med att undersöka, diagnostisera och behandla skador och smärta i muskler och leder.

Vad kan jag förvänta mig på ett besök hos en fysioterapeut?

Vid ett besök hos en fysioterapeut i Stockholm görs en sammanställning av din sjukdomshistoria, en sk anamnes, för diagnostik och vård. Du kommer att få svara på frågor och berätta om din smärta och/eller dina besvär. Hur länge har du haft besvär, hur mår du i vardagen och hur ser din totala livssituation ut? Dessa frågor följs sedan upp av en mer fysisk undersökning där fysioterapeuten känner på det område där smärtan sitter och undersöker dig med händerna. Efter detta ställs en diagnos. De initiala frågorna i kombination med undersökningen syftar till att hitta rätt behandling och rehabiliteringsplan för dig. En sådan plan kan också innehålla olika övningar att göra i hemmiljö tillsammans med ändrade vardagsrutiner och vanor som kan bidra till att förbättra ditt besvär på lång sikt.

Vad är det för övningar man kan förvänta sig? Det träningsprogram du får är anpassat till dig och syftar till att stärka upp de muskler som du behöver aktivera lite mer.  Även förslag på lättare konditionsträning som promenader, simning och cykling kan förekomma. Om ditt besvär består av spänningar till en följd av stress, eller annan överbelastning, kan ditt program istället innehålla metoder för avslappning. En fysioterapeut arbetar alltså både med direkta behandlingar och långsiktiga, förebyggande strategier.

Kan jag besöka en fysioterapeut utan remiss?

Du behöver ingen remiss från en läkare för att få tid hos en fysioterapeut, – du bokar själv in ett besök hos oss direkt på hemsidan eller genom att ringa vår klinik. Det är emellertid inte ovanligt att exempelvis vårdcentraler remitterar patienter vidare till fysioterapeuter och har du en remiss är såklart också välkommen.

Vem kan boka ett besök hos en fysioterapeut?

Du som har värk och problem i någon av kroppens rörelseorgan såsom rygg, nacke, ben eller armar eller har besvär inom kvinnohälsa – är varmt välkommen att besöka vår klinik. Idrottsskador är också vanligt förekommande men den allra största patient-andelen som behandlas på kliniken är rygg- och nackpatienter och alldeles vanliga motionärer som behöver hjälp med att bli av med olika typer av smärtproblematik. Behöver du stöd vid muskeluppbyggnad efter sjukdom, skada eller operation hjälper även till med det. Med hjälp av en skicklig sjukgymnast är det möjligt för dig att snabbare återgå till ditt arbete efter sjukskrivning.

Området för kvinnohälsa innefattar graviditet, förlossning, klimakteriet och mycket mer. De terapeuter som arbetar inom området för kvinnohälsa i Hammarby Sjöstad Stockholm är:

Nina Gustafsson, Leg fysioterapeut

Johanna Hellgren, Leg naprapat

Exempel på behandlingar hos en sjukgymnast i Stockholm

Här nedan följer några av de behandlingsmetoder som utförs av en sjukgymnast i Stockholm:

  • Triggerpunktsbehandling: Fysioterapeuten trycker på ömma områden i spända muskler – triggerpunkter – och minskar, genom detta, smärta samtidigt som rörlighet ökar.
  • Muskeltöjning: Genom att försiktigt sträcka ut muskeln kan smärtan avta och i synnerhet om den sitter i axlar, nacke eller rygg.
  • Mobilisering: Fysioterapeuten töjer leden i syfte att öka rörligheten.
  • Traktion: Med traktion så drar sjukgymnasten isär en ömmande, smärtande led och genom detta sker en smärtstillande avlastning.
  • Manipulation: Fysioterapeuten för ledytorna till ett läge där de snabbt kan separeras – genom ett snabbt ryck.
  • Massage: Både muskler, senor och bindväv masseras i syfte att få spända, hårda muskler att slappna av.

Professionella sjukgymnaster i Stockholm

Våra fysioterapeuter besitter specialkunskap inom behandling av både tillfälliga och långvariga besvär som drabbar muskler och leder. Vi hjälper dig gärna med dina besvär snarast möjligt. Vi arbetar i ett större team vilket gör att vi oftast kan erbjuda dig en besökstid samma dag som du varit i kontakt med oss. Vi har även öppet på kvällar och helger.

Kontakta oss gärna på kliniken i Stockholm för ytterligare information och rådgivning om våra behandlingar. Vi besvarar dina frågor och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Välkommen till oss på Access Rehab!