Stäng

Access Rehab

Kiropraktor Karlskrona - behandlar dig för din smärta

Att besöka en kiropraktor i Karlskrona kan vara lösningen för dig som lider av smärta i muskler och leder. En kiropraktor använder sig av en rad olika manuella behandlingsmetoder och i samband med en undersökning så sker också en utredning i syfte att klargöra orsaken till smärtan och hur du ska agera för att slippa den i framtiden. Vår kiropraktor i Karlskrona arbetar även inom området för kvinnohälsa och har de senaste åren hjälpt många med besvär som bara drabbar kvinnor.

En kiropraktor i Karlskrona arbetar långsiktigt vilket innebär att du i kombination med dina behandlingar också kommer att få övningar att göra i hemmet för att du ska kunna må bra framöver också. Det är heller inte ovanligt att en kiropraktor ger rekommendationer till din arbetsmiljö eller liknande.

Att hitta en terapeut som vet precis vilken typ av hjälp du behöver kan ibland vara svårt. Vi på Access Rehab arbetar i team och tror därför att vi kan hjälpa dig på bästa sätt utefter det behov du har.

Söker du en terapeut för kvinnohälsan? – läs om vår kiropraktor Ninni

Vad gör man hos en kiropraktor? 

Vid ett besök får du berätta för kiropraktorn om dina besvär samt hur din tidigare sjukdomshistoria sett ut. Din tidigare sjukdomshistoria är också en viktig del i det långsiktiga arbetet med att uppnå smärtlindring och få dig att må så bra som möjligt. Nästa steg är en undersökning där kiropraktorn känner efter med händerna vad som är orsaken till smärtan.

Därefter utförs en behandling där kiropraktorn exempelvis med manipulation, mobilisering och/eller massage lindrar din smärta. Ett ytterligare viktigt steg i behandlingen är att du får hjälp att hantera din vardag framöver. Vilken typ av träning kan du behöva?, vad ska du undvika?, vad kan du förändra och förbättra?

Vad är det för skillnad mellan en naprapat och en kiropraktor? 

Vilken terapeut ska man egentligen besöka om man har smärta i exempelvis ryggen, nacken eller knä och fötter? Ska man boka en tid hos en kiropraktor i Karlskrona eller hos en naprapat – och vad är det egentligen för skillnad mellan dessa båda yrkesgrupper?

Det finns självklart skillnader i utbildningarna av dessa yrkeskategorier och det finns skillnader i erfarenhet och kompetens mellan olika individer, oavsett profession. På Access Rehab arbetar alla terapeuter dvs naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer efter den senaste evidensen. Vi har regelbundna diskussioner i teamet kring diagnos, behandling, uppföljning och individuella handlingsplaner och strävar mot samförstånd kring dessa områden. Det betyder i klartext att det egentligen inte ska spela någon större roll vem av oss du väljer för dina besvär. Vår rekommendation blir därför att du ska söka efter en lämplig tid i schemat och boka den terapeuten som är ledig!

Vi på Access Rehab har duktiga naprapater som gärna hjälper dig, läs mer här!

Är det farligt att gå till en kiropraktor?

Nej det är inte farligt att besöka en kiropraktor. För erhålla ett yrkesbevis som kiropraktor krävs fem års studier på en Kiropraktorhögskola och efter det krävs en praktiktid för att få kalla sig legitimerad kiropraktor. Legitimationen delas ut av Socialstyrelsen.Vi anlitas av alla de ledande försäkringsbolag i Sverige. Här kan du nyttja din sjukvårdsförsäkring och få den hjälp du behöver. Har du frågor kring detta så är du välkommen att kontakta oss.

Använd din sjukvårdsförsäkring och Friskvårdsbidrag hos oss

Du är också varmt välkommen att använda ditt friskvårdsbidrag hos oss – vi samarbetar med ePassi, Benify, Min friskvård, Edenred och Wellnet. Till dig som har friskvårdsbidrag som en förmån på jobbet vill vi vara noga med att påpeka att detta bidrag är just ett bidrag till friskvård, dvs behandlingar i friskvårdande/förebyggande syfte.  De friskvårdande behandlingarna är massage, PT-timmar, löpanalys och screening och det är för dessa behandlingar som frisvårdsbidraget får användas.

Välj Access Rehab när du vill ha en kompetent kiropraktor i Karlskrona

Vi på Access Rehab tror på att göra det enkelt för våra kunder. Därför slipper du långa köer och krav på remisser när du kommer till oss. Alla vår personal är flexibel, hjälpsam och erfaren och erbjuder den bästa hjälpen. Vi är därför ett mycket bra val av klinik när du letar efter en kiropraktor i Karlskrona.

Boka tid hos din kiropraktor i Karlskrona här!

Välkommen!