Stäng

Access Rehab

Joel Falk Hansson – simning

Motivationen ligger i viljan att vara så bra man kan vara utifrån sina förutsättningar. En annan viktig del är gemenskapen, utan mina lagkamrater hade jag haft svårt att kämpa lika hårt.”

Joel Falk Hansson är en 19 årig simmare från Stockholm. Joel har sedan barnsben alltid tyckt om att vistas i vatten och då simhallen också låg nära hans hem föll det sig naturligt för honom att börja med simning. Just nu är Joel aktuell i junior SM och senior SM, som även är en kvaltävling till nordiska juniormästerskapen (NJM) och EM. Målet är att lyckas kvala in till NJM som hålls på Färöarna. Bland tidigare idrottsprestationer finns ett junior SM-guld och ett landslagsläger.
Joel tog kontakt med Access Rehabs idrottsklinik då han tror på att ha ett komplett team runt sitt idrottsutövande.
– Att ha någon som kan hjälpa mig med, till exempel, skadeförebyggande träning är något jag tror är extremt viktigt, för att kroppen ska klara av den påfrestning som krävs för att vara en elitidrottare, säger Joel.
På kliniken får Joel mest massage men han har även gjort ett Neuractest, en undersökning som bedömer hur han aktiverar och koordinerar sin muskulatur. Den största skillnaden som Joel upplever, efter att ha fått hjälp av Access Rehab, är att han efter massagen blivit av med mycket av de slaggprodukter som bildas efter ett tungt pass. Effekten av det har också gjort att han inte varit lika sliten i kroppen inför nästa träningstillfälle som tidigare. Det i sin tur har bidragit till att Joel lyckats hålla en bättre kvalité och en högre lägstanivå på träningen, något som gett bättre resultat på tävlingarna.
-På SM kommer en massör att följa med vår klubb för att hjälpa oss till fina prestationer , berättar Joel vidare.
För Joel kommer den största delen av motivationen till den hårda träningen från viljan att vara så bra man kan vara utifrån sina egna förutsättningar. Men gemenskapen med lagkamraterna är också viktig.
-Utan dem hade jag haft svårt att kämpa lika hårt. En annan sak är de ögonblick när det går bra. Anledningen till att de ögonblicken blir så speciella är att det ligger så många timmars hårt jobb bakom den framgången.
Publiceringsdatum: 2013-11-21