Stäng

Symtom

Ont i axeln

Ont i axeln? Axeln är den mest rörliga leden i kroppen vilket ställer ett stora krav på stabilitet och styrka. Våra terapeuter hjälper dig att ställa diagnos och upprätta en individuell handlingsplan för din onda axel.

Många som har ont i axeln upplever smärta och obehag relaterat till arbete och vardagssysslor. Även inom idrott är axelbesvär vanligt förekommande. Inom simning, volleyboll och racketsporter är det, till och med, den dominerande skadan. Ibland är det inte smärtan som är det största problemet utan nedsatt rörlighet, styrka eller uthållighet i förhållande till krav på skuldran i vardag, arbete och/eller fritidssysslor och idrott.
Axeln är en av kroppens mest rörliga leder, något som vi ibland blir varse först när det inte längre går att knäppa bh-bandet, nå till de övre skåpen i köket; smasha, simma och/eller pressa vikter ovanför huvudet. När det gäller axeln är det därför viktigt att se på helheten, – samspelet mellan arm, skulderblad, bröstrygg och nacke påverkar rörlighet, styrka och uthållighet i det som vi kallar för axel eller skuldra.

Våra terapeuter hjälper dig oavsett om du söker vår hjälp på grund av smärta, problem med rörlighet, styrka eller uthållighet. Vi har även kompetens om du behöver vägledning inför/efter operation. Flera av våra terapeuter är även också föreläsare och har genomfört flera omtyckta föreläsningar i bland annat ergonomi, smärta och träning.

Genom våra samarbeten med olika idrottsföreningar och elitidrottare träffar vi många idrottare som ställer stora fysiska krav på sina kroppar. De höga kraven som idrottare ställer på axeln/skuldran vid exempelvis simning på elitnivå sporrar oss till bli ännu bättre på behandling och rehabilitering. Det gör också att vi hela tiden lär oss mer om skadeförlopp, smärtutveckling och hur olika besvär behandlas och förhindras – framgångsrikt. Våra lokaler erbjuder en mycket välutrustad träningsmiljö och fräscha ändamålsenliga behandlingsrum. 

Behandlingar som kan rekommenderas är rehab/träning (av bl a rörlighet, styrka- och uthållighet), neurac, manuell behandling, stötvåg och akupunktur.

Här kan du se några övningar som kan vara bra för skuldra och axel:

Se även: Ont i skuldran

 


Författare:

Elenore Schmidt

Marknads- och Kommunikationsansvarig

elenore@accessrehab.se

 

 

 

 

 

 


Smärtområden