Stäng

Symtom

<< Knäsmärta

Korsbandsskada

Den vanligaste orsaken till att du kan få en skada på korsbandet är att du vridit knät kraftigt.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

Korsbanden stabiliserar knät både framåt och bakåt. Vanligast är skada på det främre korsbandet som kan uppstår när du t.ex fastnar med foten i marken och vrider knät inåt. Det kan då höras att knak från knät samtidigt som du känner att knät “klickar till”. Ofta kommer smärtan dagen efter med svullnad som håller i sig ca en vecka. Uppsök läkare direkt för att utesluta fraktur. Efter en vecka rekommenderar vi ett besök hos en terapeut som då bättre kan undersöka knät, efter det att svullnaden lagt sig. Korsbandsskador uppstår ofta i samband med menisk och ledbandsskador.

Symtom: Kraftig svullnad dagen efter. Knak vid olyckstillfället samtidigt som det känns som om knät först hoppar ut led och sedan tillbaka igen.

Behandling: Efter skada behövs diagnos genom MR. Efter bekräftad skada skall träning genomföras i minst 3 månader innan beslut om eventuell operation.

 • KNÄÖVNINGAR

  Rörelse är en viktig komponent för att tillfriskna och återhämta sig vid knäsmärta. Här hittar du några knäövningar med varierad svårighetsgrad som verkar för balans. stabilitet och styrka. För en individanpassad rehabiliteringsplan och…

  Läs mer >>
 • Främre knäsmärta, PFSS

  PFSS, Patellofemoralt smärtsyndrom kännetecknas av diffusa smärtor på framsidan och/eller på kanten av knäskålen eller smärta som upplevs komma innanför knäskålen .

  Läs mer >>
 • Hopparknä

  Hopparknä är en skada på knäskålssenan, patellarsenan, och smärtan sitter på nedansidan av knäskålen. Smärtan beror ofta på en överbelastning i samband med mycket hoppande.

  Läs mer >>
 • Korsbandsskada

  Den vanligaste orsaken till att du kan få en skada på korsbandet är att du vridit knät kraftigt.

  Läs mer >>
 • Ledbandsskada i knäet (stukning)

  Ledbandsskada kan drabba både inre och yttre ledbanden i knät. Den vanligaste är dock inre som står för totalt 40% av alla knäskador.

  Läs mer >>
 • Löparknä

  Löparknä är en irritation och smärta på utsidan av knät, i höjd med knäleden, som uppstår i samband med löpning eller andra sporter som belastar fot, höft och knä.

  Läs mer >>
 • Menisksmärta

  Symptom på trasig menisk, meniskskada, är smärta i knät vid vridning eller när du sitter på huk. Tidigare meniskskada kan leda till artros i knät.

  Läs mer >>
 • Smärta i knävecket

  Smärtor i knävecket uppkommer vanligen på grund av överansträngningar vid påfrestande aktiviteter såsom till exempel längre löpsträckor. Smärtan kan kännas obehaglig och öka med tiden om du inte hittar de bakomliggande orsakerna.

  Läs mer >>

Smärtområden