Symptom

Ont i huvud, nacke och axlar

De flesta får ont i nacken och axlarna någon gång i livet. Många går runt med spänningshuvudvärk och känner sig stela i nacke och axlar.

Att känna värk eller smärta i axlar/armar och huvud/nacke är vanligt. För det mesta är värken lindrig och går över av sig själv. Du kan till exempel blivit känslig i musklerna efter att ha suttit länge eller har arbetat i en jobbig ställning. Men värken kan också bero på långvarig stress, utmattningssyndrom och tunga lyft. I ovanliga fall kan nackvärk vara ett symtom på en allvarlig sjukdom. Klicka på en rubrik, i rutan bredvid, som motsvarar det område där du har ont för att få mer information om din smärta.

Ont i armbåge

Smärta i och kring armbågen känner många av, framför allt de som arbetar mycket framför dator.

Läs mer >>

Värk eller domningar i handen

Stelhet och ömhet i hand och handled är vanligt förekommande.

Läs mer >>

Huvudvärk

Huvudvärk är ett vanligt, oftast ofarligt, problem som kan ha olika bakomliggande orsaker. Det kan röra sig om spänningar i nacken eller käken, eller stress.

Läs mer >>

Käksmärta

Smärta i käken är inte ovanligt. Det kan ofta bero på stress och spänningar i nacken och käkens muskulatur.

Läs mer >>

Nacksmärta

Ont i nacken är så vanligt så det har börjas kalla folksjukdom. De flesta männsikor kommer någon gång under livet att uppleva värk från nacken.

Läs mer >>

Ont i axeln

Axeln är den mest rörliga leden i kroppen vilket ställer ett stort krav på stabilitet och styrka.

Läs mer >>

Ont mellan skulderbladen

Smärta mellan skulderbladen är en vanlig åkomma som många gånger kan härledas till ett stillasittande arbete och en dålig arbetsergonomi.

Läs mer >>