Stäng

Symtom

Ont i huvud, nacke och axlar

De flesta får ont i nacken och axlarna någon gång i livet. Många går runt med spänningshuvudvärk och känner sig stela i nacke och axlar.

Att känna värk eller smärta i axlar/armar och huvud/nacke är vanligt. För det mesta är värken lindrig och går över av sig själv. Du kan till exempel blivit känslig i musklerna efter att ha suttit länge eller har arbetat i en jobbig ställning. Men värken kan också bero på långvarig stress, utmattningssyndrom och tunga lyft. I ovanliga fall kan nackvärk vara ett symtom på en allvarlig sjukdom. Klicka på en rubrik, i rutan bredvid, som motsvarar det område där du har ont för att få mer information om din smärta.

 • Ont i nacken

  De flesta människor kommer någon gång under livet att uppleva värk från nacken. Orsaken till nackbesvären kan vara många. Våra erfarna terapeuter hjälper dig gärna att komma tillrätta med din nacksmärta.

  Läs mer >>
 • Nackspärr

  Nackspärr kännetecknas av en snabbt igångsatt smärta och stelhet/orörlighet i nacken upp mot huvudet eller i övre delen av ryggen.

  Läs mer >>
 • Ont i armbågen

  Smärta i och kring armbågen, som till exempel tennisarmbåge/musarm, är det många som känner av, framför allt de som arbetar mycket framför datorn. Besvären är vanligtvis långvariga och det vara bra att kontakta…

  Läs mer >>
 • Värk eller domningar i handen

  Stelhet och ömhet i hand och handled är vanligt förekommande.

  Läs mer >>
 • Huvudvärk

  Huvudvärk är ett vanligt, oftast ofarligt, problem som kan ha olika bakomliggande orsaker. Det kan röra sig om spänningar i nacken eller käken, eller stress.

  Läs mer >>
 • Käksmärta

  Smärta i käken är inte ovanligt och det behöver inte betyda att det är något allvarligt fel med din käke. Det kan ofta bero på stress och spänningar i nacken och käkens muskulatur….

  Läs mer >>
 • Ont i axeln

  Ont i axeln? Axeln är den mest rörliga leden i kroppen vilket ställer ett stora krav på stabilitet och styrka. Våra terapeuter hjälper dig att ställa diagnos och upprätta en individuell handlingsplan för…

  Läs mer >>

Smärtområden