Stäng

Symtom

<< Knäsmärta

Hopparknä

Hopparknä är en skada på knäskålssenan, patellarsenan, och smärtan sitter på nedansidan av knäskålen. Smärtan beror ofta på en överbelastning i samband med mycket hoppande.

Hopparknä är en vanlig diagnos bland idrotter som involverar hopp, löpning, vändningar eller tvära stopp. Smärta vid knäskålens nedre del är det vanligaste symtomet vid hopparknä och det är vanligt att få ont precis efter att du idrottat. I vissa fall utvecklas smärtan smygande över tid.

Ett hopparknä kräver ofta vila för att inflammationen och bristningen skall få en chans att läka ut. Under vilotiden bör de explosiva momenten i framförallt främre lårmuskeln undvikas. Ett avlastande knäskydd kan ge väldigt bra resultat under en begränsad rehabtid men bör inte vara en lösning på längre sikt.

Om du upplever symtom som tyder på hopparknä rekommenderar vi att du kontaktar en naprapat eller fysioterapeut som kan ställa en diagnos och behandla smärtan för attsedan hjälpa dig med övningar för att komma tillrätta med problemet.

7 vanliga löparskador och 3 sätt att undvika dem

 • KNÄÖVNINGAR

  Rörelse är en viktig komponent för att tillfriskna och återhämta sig vid knäsmärta. Här hittar du några knäövningar med varierad svårighetsgrad som verkar för balans. stabilitet och styrka. För en individanpassad rehabiliteringsplan och…

  Läs mer >>
 • Främre knäsmärta, PFSS

  PFSS, Patellofemoralt smärtsyndrom kännetecknas av diffusa smärtor på framsidan och/eller på kanten av knäskålen eller smärta som upplevs komma innanför knäskålen .

  Läs mer >>
 • Hopparknä

  Hopparknä är en skada på knäskålssenan, patellarsenan, och smärtan sitter på nedansidan av knäskålen. Smärtan beror ofta på en överbelastning i samband med mycket hoppande.

  Läs mer >>
 • Korsbandsskada

  Den vanligaste orsaken till att du kan få en skada på korsbandet är att du vridit knät kraftigt.

  Läs mer >>
 • Ledbandsskada i knäet (stukning)

  Ledbandsskada kan drabba både inre och yttre ledbanden i knät. Den vanligaste är dock inre som står för totalt 40% av alla knäskador.

  Läs mer >>
 • Löparknä

  Löparknä är en irritation och smärta på utsidan av knät, i höjd med knäleden, som uppstår i samband med löpning eller andra sporter som belastar fot, höft och knä.

  Läs mer >>
 • Menisksmärta

  Symptom på trasig menisk, meniskskada, är smärta i knät vid vridning eller när du sitter på huk. Tidigare meniskskada kan leda till artros i knät.

  Läs mer >>
 • Smärta i knävecket

  Smärtor i knävecket uppkommer vanligen på grund av överansträngningar vid påfrestande aktiviteter såsom till exempel längre löpsträckor. Smärtan kan kännas obehaglig och öka med tiden om du inte hittar de bakomliggande orsakerna.

  Läs mer >>

Smärtområden