Stäng

Symtom

Stressrelaterade symtom med smärta

Utmattningssyndrom innebär att du har flera olika kroppsliga och psykiska besvär som beror på långvarig stress eller andra svåra påfrestningar. Utmattning drabbar såväl män som kvinnor men kvinnor är överrepresenterade i patientgruppen. Genom att motivera och ge stöd till fysisk aktivitet bidrar sjukgymnastik och naprapati till läkning vid psykisk ohälsa i samband med stress.

Många som drabbas av utmattningssyndrom upplever att symtomen kommit väldigt plötsligt. Men i själva verket går insjuknandet nästan alltid långsamt och oftast har det funnits ett eller flera stressrelaterade besvär under en längre tid innan personen blev sjuk. I andra fall är personen väl medveten om en påfrestande stress men har inte själv lyckats förändra sin situation innan det blev för sent. Med individuellt anpassade rörelseövningar ger sjukgymnasten eller naprapaten patienten verktyg att reglera känslo-, stress- och smärtreaktioner.

 

  • Utmattningssyndrom och smärta

    Utmattningssyndrom innebär att du har flera olika kroppsliga och psykiska besvär som beror på långvarig stress eller andra svåra påfrestningar. Utmattningssyndrom drabbar såväl män som kvinnor men kvinnor är överrepresenterade i patientgruppen. Det…

    Läs mer >>

Smärtområden