Symptom

Ont i ben och fötter

Värk i ben och fötter är vanliga och kan upplevas på många olika sätt. Värken kan kännas både vid vila och vid ansträngning.

Värk och smärta i ben och fötter påverkar vardagslivet för tusentals svenskar.  Problem med leder är vanliga liksom hälsporre, smärta i hälsenan eller i främre foten. Om en eller flera nerver i ryggen blivit retade kan det också orsaka en strålande smärta i benen. Klicka på en rubrik, i rutan bredvid, som motsvarar det område där du har ont för att få mer information om din smärta.

 • Artros

  Artros är ett sjukdomstillstånd där symtomen består av långsamt framskridande ledförändringar med påföljande broskförlust samt benpålagringar vid ledkanterna. Artros betecknas som ett vanligt förekommande tillstånd och det drabbar framför allt den äldre populationen….

  Läs mer >>
 • Fotledsproblem

  Problem med fotlederna kan uppkomma på många olika sätt där det vanligaste är att man ”trampar snett”.

  Läs mer >>
 • Fotsmärta

  Fotsmärta är vanligt och något som många upplever under livet. Fötterna får ju vara med om mycket när de ska bära upp oss.

  Läs mer >>
 • Hälsenesmärta/inflammation

  Hälsenan är kroppens starkaste och tjockaste sena och utsätts för väldigt hög belastning dagligen när vi står, går och springer.

  Läs mer >>
 • Knäsmärta

  Knäsmärtor är vanliga både till vardags och inom idrott. Vanligen beror de på överbelastning, av något slag, eller trauma mot knät som förorsakat en knäskada. I den äldre delen av populationen är artros en vanlig…

  Läs mer >>
 • Ont i baksidan av låret

  Ont i baksidan av låret kan bero på flera olika saker. Det kan bero på muskelsmärta som kan uppstå vid en överbelastning och variera från en molande smärta till ett plötsligt hugg.

  Läs mer >>
 • Ont i knävecket

  Smärtor i knävecket uppkommer ofta i samband med aktivitet och upplevs ofta som ett obehag när man sträcker ut benet.

  Läs mer >>
 • Vadsmärta

  Vadsmärta kan uppstå av flera olika anledningar men är vanligast i samband med överbelastning vid aktiviteter som löpning eller bollsporter. Rätt omhändertagande av denna smärta/skada kan vara avgörande för förutsättningarna för snabb återgång…

  Läs mer >>

Smärtområden