Stäng

Symtom

<< Knäsmärta

Knäövningar

Rörelse är en viktig komponent för att tillfriskna och återhämta sig vid knäsmärta. Här hittar du några knäövningar med varierad svårighetsgrad som verkar för balans. stabilitet och styrka. För en individanpassad rehabiliteringsplan och lindring vid knäsmärta rekommenderar vi att du träffar en av våra terapeuter.

Våra kliniker

På våra kliniker behandlar vi löparknän, främre knäsmärta, ledband och korsbandskador, smärta i knävecket m.m. Varmt välkommen att boka en tid:

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Falun
Karlskrona

Draken
Balans, stabilitet och styrka för core, höft, lår knä och fot. Utförs med eller utan vikt. Passar för alla typer av knäskador.

Benspark med gummiband
Styrka framsida lår för dig som har främre knäsmärta. Sätt dig på en lämplig stol och fäst gummibandet med påsklämmor eller liknande. För att veta vilket motstånd på gummibandet som passar dig bäst kan det vara bra att prova sig fram. Det kan även vara bra att ha flera band med olika motstånd.

Sittande enbensböj för knäkontroll
En enklare variant av Pistol squats. Balans, stabilitet och styrka vid främre knäsmärta.

Bäckenlyft ett ben
Se instruktion i videon. Gör övningen svårare genom att ha hälen på en upphöjning.

Bulgariska utfall
Se instruktion i videon. Förutom att vara en knäövning är detta också en mycket bra övning för rumpa, hamstrings och vader.

Step up
Se instruktion i videon. Bra styrkeövning för hela benet, knä och rumpa.

Utfall bakåt
Se instruktion i videon. Utfall bakåt till skillnad mot vanliga utfallssteg tränar hamstrings och bakre benmuskulatur mer.

 • KNÄÖVNINGAR

  Rörelse är en viktig komponent för att tillfriskna och återhämta sig vid knäsmärta. Här hittar du några knäövningar med varierad svårighetsgrad som verkar för balans. stabilitet och styrka. För en individanpassad rehabiliteringsplan och…

  Läs mer >>
 • Främre knäsmärta, PFSS

  PFSS, Patellofemoralt smärtsyndrom kännetecknas av diffusa smärtor på framsidan och/eller på kanten av knäskålen eller smärta som upplevs komma innanför knäskålen .

  Läs mer >>
 • Hopparknä

  Hopparknä är en skada på knäskålssenan, patellarsenan, och smärtan sitter på nedansidan av knäskålen. Smärtan beror ofta på en överbelastning i samband med mycket hoppande.

  Läs mer >>
 • Korsbandsskada

  Den vanligaste orsaken till att du kan få en skada på korsbandet är att du vridit knät kraftigt.

  Läs mer >>
 • Ledbandsskada i knäet (stukning)

  Ledbandsskada kan drabba både inre och yttre ledbanden i knät. Den vanligaste är dock inre som står för totalt 40% av alla knäskador.

  Läs mer >>
 • Löparknä

  Löparknä är en irritation och smärta på utsidan av knät, i höjd med knäleden, som uppstår i samband med löpning eller andra sporter som belastar fot, höft och knä.

  Läs mer >>
 • Menisksmärta

  Symptom på trasig menisk, meniskskada, är smärta i knät vid vridning eller när du sitter på huk. Tidigare meniskskada kan leda till artros i knät.

  Läs mer >>
 • Smärta i knävecket

  Smärtor i knävecket uppkommer vanligen på grund av överansträngningar vid påfrestande aktiviteter såsom till exempel längre löpsträckor. Smärtan kan kännas obehaglig och öka med tiden om du inte hittar de bakomliggande orsakerna.

  Läs mer >>

Smärtområden