Symptom

<< Fotsmärta

Stressfraktur

Stressfrakturer kan drabba hela foten men ses främst i de avlånga smala benen i mellanfoten.

Stressfraktur, Access Rehab.

Stressfrakturer beror på långvarig överbelastning och symptomen är smärta som blir värre med tiden. Smärtan upplevs vid belastning och i stort sätt i varje stegisättning.

Sitter stressfrakturen på det 5:e metatarsalbenet, det som ledar mot lilltår, kallas den för Jones fraktur. Symptomen är desamma men frakturen är allvarligare och kan i vissa fall behöva gipsas.

 • Ont under framfoten

  Ont under den främre trampdynan kan orsakas av ett nedsjunket främre fotparti. Detta kan leda till att mellanfotens ben som leder mot tårna belastas för mycket.

  Läs mer >>
 • Ont under foten

  Smärta under foten kan vara muskelspänning eller en retning i det bindvävsstråk som går under hela foten och kallas plantarfascian.

  Läs mer >>
 • Stressfraktur

  Stressfrakturer kan drabba hela foten men ses främst i de avlånga smala benen i mellanfoten.

  Läs mer >>
 • Ont i hälen

  Hälsmärta kan uppstå vid överbelastning och symptomen börjar vanligen visa sig på morgonen i form av en stelhet som försvinner när man börjar röra på sig.

  Läs mer >>
 • Hälsporre

  Hälsporre kan ge dig en kraftig smärta under hälen, i framkant av hälen eller på insidan av hälen, när du går eller står och beror på en liten skada där den sena som…

  Läs mer >>
 • FOTÖVNINGAR

  Rörelse är en viktig komponent för att tillfriskna och återhämta sig vid fotsmärta. Här hittar du några fotövningar som kan ge lindring. För en individanpassad rehabiliteringsplan rekommenderar vi att du träffar en vårdgivare.

  Läs mer >>

Smärtområden