Symptom

Knäsmärta

Knäsmärtor är vanliga både till vardags och inom idrott. Vanligen beror de på överbelastning men inom idrott förekommer det även en hel del knäskador som uppkommer genom trauma mot knät.

Din knäsmärta kan bero på många olika saker såsom bristande träningsupplägg eller felaktig/över-belastning. Vi genomför alltid en noggrann knäundersökning och säkerställer att du inte har en skada som behöver behandlas inom sjukvården. När vi ställt diagnos lägger vi upp en rehabiliteringsplan där både träning och manuell behandling ingår.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

Boka tid för att få hjälp av en av våra terapeuter

Främre knäsmärta, PFSS

PFSS är en främre knäsmärta innanför eller diffus smärta runt knäskålen. Den uppstår då leden mellan knäskålen och lårbenet överbelastas.

Läs mer >>

Hopparknä

Hopparknä är en skada på knäskålssenan och smärtan sitter på nedansidan av knäskålen. Smärtan beror ofta på en överbelastning.

Läs mer >>

Knäartros

Knäartros är ett symtomgivande tillstånd av långsamt framskridande ledförändringar med broskförlust samt benpålagringar vid ledkanterna.

Läs mer >>

Korsbandsskada

Den vanligaste orsaken till att du kan få en skada på korsbandet är att du vridit knät kraftigt.

Läs mer >>

Ledbandsskada i knäet (stukning)

Ledbandsskada kan drabba både inre och yttre ledbanden i knät. Den vanligaste är dock inre som står för totalt 40% av alla knäskador.

Läs mer >>

Löparknä

Löparknä är en irritation och smärta på utsidan av knät, i höjd med knäleden, som uppstår i samband med löpning eller andra sporter som belastar fot, höft och knä.

Läs mer >>

Menisksmärta

Symptom på trasig menisk, meniskskada, är smärta i knät vid vridning eller när du sitter på huk. Tidigare meniskskada kan leda till artros i knät.

Läs mer >>

Smärta bak i knävecket

Smärtor i knävecket uppkommer vanligen på grund av överansträngningar och främst vid längre löpning.

Läs mer >>