Stäng

Behandlingar/tjänster

Stötvågsbehandling - tryckvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en evidensbaserad behandling där ljudvågor med ett givet tryck och frekvens stimulerar läkning av ytlig eller djupare liggande vävnad.

Stötvågsbehandling (Shockwave Therapy) är en behandlingsmetod som minskar smärta, eller helt tar bort värk i mjukdelar som muskler, senor och senfästen. Metoden är snabb, effektiv och vetenskapligt dokumenterad och den används vid behandling av långdragna sen- och muskelbesvär, samt vid kalkutväxter eller kalkavlagringar i senan/muskeln.

Vid ett förstagångsbesök ställer vi diagnos, dvs tar reda på vilken vävnad som är orsaken till besväret och var i den vävnaden skadan sitter, därefter appliceras behandlingen mot den lokala skadan. Behandlingen kommer sedan att upprepas 3-4 gånger. Stötvågsbehandling rekommenderas vid skador som hälsporre, hälsenesmärta/inflammation, löparknä, tennisarmbåge, benhinneinflammation, golfarmbåge, senskador i axeln m.m.

Stötvågsbehandlingen utförs på våra kliniker i Hammarby Sjöstad, Falun, och Karlskrona . Du bokar ditt besök på vår hemsida via Boka-knappen eller på telefon 010-202 30 20.