Stäng

Behandlingar/tjänster

Analys inför träningsupplägg

"Analys inför träningsupplägg" är en analys som består av olika funktionella rörelse- och muskeltester som sammanställs inför upprättandet av ett individuellt träningsprogram

För dig som tränar och vill uppnå resultat är det viktigt att ha ett funktionellt rörelsemönster som inte hindrar dig i din prestation. Med hjälp av denna tjänst får du ett samtal med en terapeut kring målet med din träning och en analys av ditt rörelsemönster.  Därefter skapas ett individanpassat träningsprogram för att stärka upp din kropp. Tjänsten riktar sig till:

  • dig som har svårt att få till regelbundenhet i sin träning och behöver hjälp med ett hållbart upplägg. Du behöver alltså absolut inte vara elitidrottare.
  • dig som önskar att bli starkare, få ett mer fungerande rörelsemönster och prestera bättre inom din idrott.
  • dig som just nu har problem med skador och vill komma tillrätta med det. Befinner du dig i en rehabiliteringsperiod kan testet också hjälpa dig med en mer välbalanserad träning.

Individuell anpassning

Den individuella anpassningen är en väldigt viktig del i denna tjänst. Vi arbetar med ett helhetsperspektiv, där prestationsmässig och fysisk utveckling ligger i fokus samtidigt som vi strävar efter att du ska optimera ditt rörelsemönster utifrån just dina egna förutsättningar. Hos våra terapeuter kan du testa din förmåga att tåla träning och utveckla stabilitet, kraft och balans motsvarande den miljö du ska verka i. Sällan har två olika idrotter exakt samma flexibilitet-, koordinations- och styrkekrav varför övningarna anpassas efter varje idrott. Inriktningen på just din analys styrs också till viss del av vad som är viktigt att testa just för dig, din egen kunskapsnivå och den omfattning av coaching du önskar.

Vårt erbjudande

Vår analys inför träningsupplägg är 90 minuter lång och kostar 1500:- Vid fortsatta träningstillfällen hos oss se vårt PT-erbjudande