Stäng

Behandlingar/tjänster

Kvinnohälsa- vägledning i träning och rehabilitering av besvär som drabbar kvinnor.

Fysisk träning är en hörnsten i hälsa och välmående och en väg att gå för att stärka kvinnors hälsa överlag i alla skeenden av livet. De senaste åren har det kommit mer och mer forskning som stödjer fysisk träning även för kvinnor under-/efter graviditet. Vi erbjuder därför också träningstips och råd för dig som är gravid och för dig som precis fått barn.

Det finns flera symptom, tillstånd och sjukdomar som endast eller främst drabbar kvinnor. Tyvärr möter inte vården alltid upp mot behovet av kvinnohälsa och som ett exempel på det ser vi att bäckenbotten är en muskulatur som i många fall inte ens finns med på anatomiplanscher. Kunskapen om träning och rehabilitering under graviditet är även den begränsad vilket gör att många kvinnor som behöver vägledning eller rehabilitering inte vet vart de skall vända sig. Våra terapeuter ger dig information om vad som händer med kroppen både under och efter en graviditet. Vår mammamage-träning är dessutom en grundträning för att nyblivna mammor ska återfå bålkontroll och styrka i de djupare magmusklerna samt bäckenbotten efter graviditet och förlossning.

Smärtbehandling, råd och träningstips är mycket viktiga delar att komma tillrätta med, oavsett besvärsområde, för att kunna belasta kroppen i såväl vardagsaktiviteter som i exempelvis styrke- och löpträning.

Lite mer konkret kring vilken typ av hjälp vi erbjuder:

Träningsupplägget 
Vår individuella träning är vägledd, stegrad och i viss mån smärtfri även om lätt smärta absolut kan vara tillåten. All smärta är inte skadlig även om det såklart inte finns något egenvärde i att ha ont. Återbesök är nödvändiga för att kunna vägleda nivån på träningen. Vi börjar på en trygg nivå, lyssnar in och provar oss fram för att se vad som fungerar just för dig. Vi vill också betona att den här typen av träning inte endast inkluderar bäckenbotten. För att uppnå bra resultat behöver vi ibland också träna rumpa, lår, mage och rygg.

Knipövningar – så här gör du!

Våra terapeuter med extra kunskap inom kvinnohälsa är:

Catarina – Karlskrona,   Nina – Hammarby Sjöstad, Stockholm,   Ninni- Karlskrona och Järnavik,   Åsa – Falun