Stäng

Behandlingar/tjänster

Kvinnohälsa

Det finns flera symptom, tillstånd och sjukdomar som endast eller främst drabbar kvinnor. Vi lyssnar in din specifika situation och besvär och kombinerar därefter behandling och träningsupplägg med stor lyhördhet inför hur vi tillsammans på bästa sätt tar hand om din kropp.

Kunskapen och resurserna inom kvinnohälsa är idag tyvärr många gånger begränsade vilket gör att många kvinnor som behöver vägledning och vård inte vet vart de skall vända sig. Hos oss får du hjälp! Våra terapeuter ger dig information om vad som händer med kroppen både under och efter en graviditet, vid klimakteriet och alla andra besvär som drabbar kvinnor.

Besvär inom kvinnohälsa

Våra terapeuter med extra kunskap inom kvinnohälsa är:
Nina – , Johanna och Annika – Hammarby Sjöstad, Stockholm,
Ninni- Karlskrona,
Åsa – Falun

Boka din tid direkt via vår hemsida eller kontakta oss på 010-202 30 20. Om du har en sjukvårdsförsäkring går det också bra att boka tid via denna. Vid alla besök som är rent träningsrelaterade går det bra att använda ett friskvårdsbidrag. För dig som har långt till kliniken vill vi tipsa om ett  videosamtal 

Lite mer konkret kring vilken typ av hjälp vi erbjuder:

Smärtbehandling, råd och träningstips är mycket viktiga delar att komma tillrätta med, oavsett besvärsområde, för att kunna belasta kroppen i såväl vardagsaktiviteter som vid träning.

Här hittar du en film med vår fysioterapeut Nina som beskriver hur en undersökning går till

”Jag är så glad och tacksam för att ni finns. Tack! Tack! Tack! Jag har gått med mina besvär i 5 år och inte ens vetat om att jag kunde få hjälp.” citat patient kvinnohälsa.

Träningsupplägget 
Fysisk träning är en hörnsten i hälsa och välmående och en väg att gå för att stärka kvinnors hälsa överlag i alla skeenden av livet. Vår individuella träning är vägledd, stegrad och i viss mån smärtfri även om lätt smärta absolut kan vara tillåten. All smärta är inte skadlig även om det såklart inte finns något egenvärde i att ha ont. Återbesök är nödvändiga för att kunna vägleda nivån på träningen. Vi börjar på en trygg nivå, lyssnar in och provar oss fram för att se vad som fungerar just för dig. Vi vill betona att vårt träningsupplägg inte endast inkluderar bäckenbotten. För att uppnå bra resultat behöver vi ibland också träna rumpa, lår, mage och rygg. För dig med klimakteriebesvär handlar det om ett helt annat träningsupplägg där vi först och främst tar reda på hur du bäst tar hand om din kropp i det här skedet i livet. Mer om det under klimakteriebesvär.

Knipövningar – så här gör du!