Symptom

<< Ryggsmärta

Diskbråck

Vid ett diskbråck är en disk i ryggraden skadad och inflammerad vilket ger upphov till smärta i ryggen som strålar ned i benet.

Diskbråck, Access Rehab.

Diskbråck heter det när en disk mellan ryggkotorna går sönder och buktar in mot nerverna som kommer ut från ryggraden. Det är vanligt och gör ofta inte så ont. Diskbråck kan förekomma i hela ryggraden men är vanligast i halsryggen och ländryggen och symtomen varierar beroende på var i ryggen den skadade disken sitter. Tillståndet behöver dock inte framkalla smärta överhuvudtaget, faktum är att majoriteten av alla diskbråck är helt symtomfria. Så mycket som 1/3 av populationen i 30-40 års åldern har asymtomatiska diskbråck.

90 % av alla symtomatiska diskbråck läker också ut av sig själva och behöver därför ingen operativ åtgärd. Fokuset vid rehabilitering är att begränsa symtomen genom rätt typ av behandling/minska spänningarna runt diskbråcket, träna upp kroppen för att minska bismärta och som kan uppstå samt informera om läkeprocessen.

Se även ryggsmärta

 • Huggsmärta i bröstryggen

  Huggsmärta i ryggen beror ofta på att dina muskler kring ryggkotor eller revben är påverkade.

  Läs mer >>
 • Inandningssmärta

  Smärtar det när du tar djupa andetag är det ganska troligt att dina muskler kring bröstrygg och revben är påverkade.

  Läs mer >>
 • Diskbråck

  Vid ett diskbråck är en disk i ryggraden skadad och inflammerad vilket ger upphov till smärta i ryggen som strålar ned i benet.

  Läs mer >>
 • Ischias

  Ischias är en av kroppens största nerver och löper från nedre delen av ländryggen och korsbenet ner till foten.

  Läs mer >>
 • Ryggskott

  Ryggskott är en plötslig och kraftig smärta i nedre delen av ryggen som vanligen uppkommer i samband med rörelse.

  Läs mer >>
 • RYGGÖVNINGAR

  Rörelse är en viktig komponent för att tillfriskna och återhämta sig vid ryggsmärta. Här hittar du några ryggövningar som kan ge lindring. För en individanpassad rehabiliteringsplan rekommenderar vi att du träffar en vårdgivare.

  Läs mer >>