Behandlingar/tjänster

Mammamage- vägledning i träning och rehabilitering av besvär under- /efter graviditet

Fysisk träning är en hörnsten i hälsa och välmående och det har de senaste åren kommit mer och mer forskning som stödjer att det även gäller för kvinnor under-/efter graviditet. Vår mammamage-träning är en grundträning för att nyblivna mammor ska återfå bålkontroll och styrka i de djupare magmusklerna samt bäckenbotten efter graviditet och förlossning. Den är också till för att du skall snabbare kunna komma tillbaka till din vanliga träning och för att kunna klara av vardagen så bra som möjligt.

Bäckenbotten är en muskulatur som i många fall inte ens finns med på anatomiplanscher. Kunskapen om träning och rehabilitering under-/efter graviditet är även den begränsad vilket gör att många kvinnor som behöver vägledning eller rehabilitering inte vet vart de skall vända sig. Våra terapeuter ger dig information om vad som händer med kroppen både under och efter en graviditet.

Att bibehålla eller återfå kontroll över magmuskulatur och bäckenbotten är mycket viktigt för att kunna belasta kroppen i såväl vardagsaktiviteter såväl som i exempelvis styrke- och löpträning. Därtill är en fungerande bäckenbottenmuskulatur en förutsättning för att vi ska kunna hålla tätt. Att vara så fysiskt aktiv som det går utifrån individuella förutsättningar under graviditet och träna bäckenbottenmuskler såväl som styrka och uthållighet i bål- och skuldermuskler ger bästa möjliga förutsättningar för att klara av vardagsaktiviteter och komma tillbaka till tidigare fysisk aktivitet och träning efter graviditet.