Symptom

<< Träningsupplägg för löpning

Löpträna med Access Rehab

För dig som vill komma igång med din löpträning

På Access Rehab är vi vana att arbeta med både motionärer och elitidrottare. Vi arbetar dagligen med att behandla olika typer av besvär i rörelseapparaten. Hos oss får du hjälp med rehabilitering, träning och friskvård.

Nu erbjuder vi en kurs för dig som vill komma igång med löpträning eller för dig som vill träna löpning i liten grupp med gemenskap och individuell feedback.  

Har du kanske svårt att komma igång, varit igång men fått ont eller behöver hjälp med ett träningsupplägg? Då är det här en kurs för dig!

Hur? Löpträningen kommer att hållas vid fem tillfällen, en gång i veckan. Det kommer att vara små löpgrupper på max 10 personer.

När? Onsdagar kl 17.30-18.30

Träning 1 onsdag 2/10 – löpteknik

Träning 2 onsdag 9/10 – löpning och styrketräning

Träning 3 onsdag 16/10 – korta intervaller

Träning 4 onsdag 23/10 – backträning

Träning 5 onsdag 30/10 – långa intervaller

Vad ingår?

 • Fem träningspass med coach under 5 veckor 
 • Olika träningsupplägg varje vecka
 • Individuell feedback
 • Förslag på fortsatt träningsupplägg

Pris: 1150 kr. Betalning sker via swish senast en vecka innan kursstart. (Om du inte har swish, kontakta oss för annat betalsätt).

Var? Vi utgår från vår klinik i Hammarby Sjöstad, Hammarby Allé 150 plan 9. Löppassen kommer att hållas i närområdet. Väskor och tillhörigheter kan lämnas på kliniken.

Bra att veta: Löpträningen sker utomhus. Kläder efter väder. Under passen kan det förekomma att vi står stilla för genomgång, men annars så kommer vi mestadels vara i rörelse.

Vem? Vi som håller i kursen är

Maria Hultgren Hälsopedagog, idrottsmassör och löpcoach, maria.hultgren@accessrehab.se

Maria arbetar som hälsopedagog och idrottsmassör på Access Rehab. Maria har ett stort intresse för löpning och har en bakgrund inom friidrott. “Löpning kan vara både ett sätt att utmana mig själv och ett sätt koppla av. Löpningen ger mig en känsla av frihet.”

Mattias Derfält Naprapat och löpcoach, mattias@accessrehab.se

Mattias arbetar som naprapat på Access Rehab och har stort intresse för all typer av konditionsidrott och löpning i synnerhet. “För mig ska löpning vara enkelt. På med löparskorna, öppna dörren och spring. Ibland vill jag springa hårda pass och en annan gång bara vara ute i naturen och röra på mig.”

Anmälan och frågor om kursen till Maria eller Mattias! Varmt välkomna till vår löpträning!

Se också träningsupplägg för löpning

LÖPARSKADOR

 • Löpträna med Access Rehab

  För dig som vill komma igång med din löpträning

  Läs mer >>
 • SLINGTRÄNING FÖR LÖPARE

  Styrketräning med hjälp av slingor kan med stor fördel användas för att bygga upp tålighet i strukturerna och den har även visat sig kunna höja prestationsförmågan hos löpare. Se därför slingträningen som ett…

  Läs mer >>
 • LÖPSTYRKA ÖVNINGAR

  Styrketräning kan med stor fördel användas för att bygga upp tålighet i strukturerna och den har även visat sig kunna höja prestationsförmågan hos löpare. Se därför styrketräning som ett komplement till din löpträning….

  Läs mer >>

Smärtområden