Medarbetare

Tobias Ydén

Leg. Fysioterapeut, CNP, Sjöstaden

Tobias YdénTobias är legitimerad fysioterapeut sedan 2009 och vidareutbildar sig just nu för att bli specialist inom fysioterapin och området för smärta. Han har tidigare drivit en idrottsskadeklinik i Norrköping med inriktning på rygg- och nacksmärta, barn och ungdomar samt idrottsskador. Där arbetade Tobias också med undervisning för människor på väg tillbaka till arbetsmarknaden och skade-förebyggande föreläsningar för idrottslag.

På Access Rehab arbetar Tobias dagligen både med idrottare och överbelastningsproblematik samt andra typer av smärtproblematik och skador. Här ligger fokus dels på att hitta orsaken till patientens smärta och minimera den men framför allt på grundläggande uppbyggnad av kroppen för att klara av den aktuella belastningsnivån. Med hjälp från sin bakgrund från kampsporten utför Tobias alltid en noggrann rörelseanalys för att kunna optimera varje individs rörelsemönster utifrån respektive idrott eller arbetssituation. Det är framförallt många löpare och skidåkare som vill ha hjälp med att bygga upp kroppen samt anpassa tekniken för att klara av sina individuella mål. Omfattande utbildning i kombination med mångårig erfarenhet av behandling och träning samt kunskaper i hur stress och livssituationen påverkar smärta är grunden till Tobias goda behandlingsresultat.

Tobias arbetar också förebyggande genom att göra evidensbaserade undersökningar för att hitta svagheter som påverkar prestationen samt tar emot klienter som personlig tränare för att öka prestationsnivån.  Idrottföreningar och företag bokar honom för föreläsningar på ämnen som  ”Förebyggande träning”, ”Träningsoptimering” och ”Löpanalys för terapeuter”.

Hur ligger det till med Tobias egen träning då? Jodå , – han har ständigt nya mål där. Vasaloppet genomförs årligen men också ett antal ORC-lopp samt löptävlingar. Det stora målet är dock att åter igen ge sig på IronMan Kalmar 2021 och då lyckas med att nå tidsmålet som inte riktigt gick då han genomförde loppet 2015.

Aktuella utbildningar: Manipulation/Mobilisering genom; Ortopedisk Medicin 30 hp, Spinal Approach samt Wester academy, Redcord Active Specialist samt Certified Neurac Practitioner inom Redcord. Idrott och Hälsa/Idrottsmedicin på Universitet. Pågående masterutbildning, klar 2020. Pågående specialistutbildning, klar 2020.

”När jag valde att studera till fysioterapeut gjorde jag det för att kunna hjälpa människor hela vägen från smärta till full fysisk prestation. Detta sker genom personliga möten där jag stöttar, behandlar, undervisar och leder mina patienter till deras mål.”

Klinik: Sjöstaden - Stockholm

Telefon: 08-120 361 36

E-post: tobias@accessrehab.se