Medarbetare

Marthe Aalerud

Leg. Fysioterapeut, Vasastan

Marthe är legitimerad fysioterapeut. Hon har ett stort intresse för idrott och träning och har själv bakgrund inom dans.

Marthes patienter består av idrottare såväl som människor som inte motionerar. De flesta patienterna som kommer till mig besväras av någon form av smärta men många önskar också hjälp med att t.ex. förbättra rörlighet och styrka kopplat till en specifik idrott eller få tips på hur de kan förebygga skador i framtiden.

”Mitt fokus i mötet med patienter ligger först och främst på att försöka hitta orsaken till besvären. Sedan jobbar jag mot smärtlindring med hjälp av träning och behandling och vidare mot ökad funktion och prestation utifrån patientens mål och kravbild.  Jag brinner för träning och träningen är också mitt största fokus inom behandling där du som patient blir en aktiv del i din rehabilitering. Utifrån din nivå och mål anpassar jag övningar som utmanar din funktion, oavsett om du vill träna hemma eller på gymmet. Jag jobbar specifikt med vissa områden men ser även kroppen som en helhet. Som komplement till träningen använder jag mer manuell behandling som t.ex. massage, triggerpunktsbehandling och dry-needling.”

Marthe har ett extra intresse för gruppträning och arbetar också som gruppinstruktör på SATS. Förutom detta ägnar hon gärna sin fritid åt styrketräning och löpning. Utöver grundutbildningen har Marthe en Bachelor i Movement Science från NTNU i Trondheim och har gått externa kurser som Dry-needling steg 1, Träning och graviditet samt Skivstångsträning för rehabilitering och prestation

Genom att fokusera både på det specifika men också att se hela människan försöker jag hjälpa patienten på väg mot sitt mål, oavsett om det är att prestera inom elitidrott eller att fungera i sin vardag.

 

Klinik: Vasastan - Stockholm

Telefon: 010-202 30 20

E-post: marthe@accessrehab.se