Stäng

Medarbetare

Maria Sjöberg

Föräldraledig - Leg. Fysioterapeut, specialist fysisk aktivitet och idrottsmedicin , Karlskrona

Maria är Leg. Fysioterapeut med specialistkompetens inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin där hon har mer än 10 års erfarenhet av arbete med idrottsrelaterade skador i fot, knä, höft, axel och armbåge. Maria har en magisterexamen i fysioterapi och är doktorand vid Karolinska Institutet där hon studerar främre korsbandsskador och återgång till idrott. Hon har flertalet vidareutbildningar inom idrottsmedicin, rörelsescreening, barn- och ungdomsrelaterade skador, ”return to sport”, styrketräning och näringslära. Maria är även Lic. Personlig tränare och Dipl. Kostrådgivare i idrottsnutrition.

Under åren 2010-2020 arbetade hon på Capio Artro Clinic på Sophiahemmet i Stockholm med inriktning på idrottsskador, både akuta och överbelastningsskador, samt med rehabilitering efter ortopediska operationer. Maria arbetar främst med aktiv behandling genom träning och rörelse samt kompletterar med manuella behandlingar som bl.a. ledmobilisering, tejpning, stötvågsbehandling och neuromuskulär elstimulering (NMES och TENS)

Maria har ett genuint idrottsintresse och har själv en bakgrund inom bl.a. simning, styrketräning och löpning. Hon genomförde ”En Svensk Klassiker” 2016 och Stockholm Marathon 2018. Sedan 2016 är hon fysioterapeut för svenska simhoppslandslaget.

Att jobba som fysioterapeut handlar om problemlösning och optimering av funktion och prestation för den enskilda individen, oavsett nivå. Genom att hitta och skapa förståelse för källan till problemet, använda rätt verktyg och motivera patienten på resan mot sitt mål banar vi väg för en livsstilsförändring.

Maria har ett samverkansavtal med Region Blekinge vilket innebär att du som patient betalar en patientavgift på 100 kr (frikort gäller). Maria är egenföretagare och är registrerad för F-skatt.

Klinik: Karlskrona

Telefon: 010-202 30 20

E-post: maria.sjoberg@accessrehab.se