Stäng

Medarbetare

Maria Sjöberg

Leg. Sjukgymnast och Fysioterapeut, specialist idrottsmedicin , Karlskrona

Maria är Leg. Fysioterapeut med specialistkompetens inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin där hon har 10 års erfarenhet av arbete med idrottsrelaterade skador. Maria har en magisterexamen i fysioterapi och är doktorand vid Karolinska Institutet där hon studerar främre korsbandsskador. Hon har flertalet vidareutbildningar inom idrottsmedicin, rörelsescreening, barn- och ungdomsrelaterade skador, skadeförebyggande träning, ”return to sport”, styrketräning och näringslära. Maria är även Lic. Personlig tränare och Dipl. Kostrådgivare i idrottsnutrition.

Under åren 2010-2020 jobbade hon på Capio Artro Clinic på Sophiahemmet i Stockholm med inriktning på idrottsskador i fot, knä, höft och axel, både akuta och överbelastningsskador, samt med rehabilitering efter ortopediska operationer. Maria arbetar främst med träning som behandling samt kompletterar med manuella behandlingar som bl.a. ledmobilisering, mjukdelsbehandling, tejpning och neuromuskulär elstimulering (NMES och TENS). 

Maria har ett genuint idrottsintresse och har själv en bakgrund inom bl.a. simning, styrketräning och löpning. Hon genomförde ”En Svensk Klassiker” 2016 och Stockholm Marathon 2018. Sedan 2016 är hon fysioterapeut för svenska simhoppslandslaget. På fritiden umgås hon med familj och vänner och är gärna aktiv på ett eller annat sätt.

Att jobba som fysioterapeut handlar om problemlösning och optimering av prestation för den enskilda individen. Genom att hitta och skapa förståelse för källan till problemet, använda rätt verktyg och motivera patienten på resan mot sitt mål.”

Hos Maria bokar du landstingsfinansierad vård.

Klinik: Karlskrona

Telefon: 010-202 30 20

E-post: maria.sjoberg@accessrehab.se