Stäng

Medarbetare

Bertil Lundborg

Föräldraledig - Leg. Sjukgymnast och Fysioterapeut, Hammarby Sjöstad

Bertil är Fysioterapeut MScs med specialintresse idrottsmedicin. Han har många års erfarenhet av både rehab av idrottsskador och primärvårdsarbete med specialitet på axlar/skuldror, handleder och rygg. Bertil är vidareutbildad inom idrottsmedicin, OMT, Mulligan, MBSR, stötvågsbehandling och medicinsk akupunktur och har just nu en pågående specialistutbildning i fysisk aktivitet och idrottsmedicin.  Han har tidigare forskat på styrketräning för professionella stråkmusiker vid Karolinska Institutet och jobbar även med musiker.

Bertils målsättning är att göra sina patienter delaktiga och engagerade i sin rehabilitering och han strävar alltid efter att göra både belastningshantering och rehabiliteringsträning till en del av sina patienters tänk och vardag. Att välja rätt övning och/eller behandling vid rätt tillfälle till rätt patient och att hjälpa sina patienter att hitta lämplig belastning i vardagen och rätt progression i rehabträning upplever han som något både oerhört roligt och givande i fysioterapeutyrket. Det engagemanget och förhållningssättet har bland annat gjort att han fått förtroendet att vara grupptränare och fysioterapeut åt musikerna i Hovkapellet, och att Operan – på önskemål från musikerna – satt upp hängstång i Hovkapellets omklädningsrum.

Jag älskar musik och idrott och vill inte att musiker, idrottare eller motionärer ska behöva spela med skador de kan få hjälp med. Att motivera och hjälpa en patient eller en klient vidare genom vägledning, individanpassad träning och manuell behandling är något av det som jag upplever som allra mest givande i mitt arbete. Min målsättning är att mina patienter och kollegor skall uppleva mig som kompetent, engagerad, problemlösande, pedagogisk och lugn.

 

Mer personligt om Bertil: ”Jag föddes i skogen på en ö utanför Stockholm, började sparka boll och åka skidor när jag var fem och fick min första kajak när jag var åtta. När jag var liten så var jag extremt bollrädd och livrädd för att åka lift. Bollrädslan har övergått till en stark kärlek till nästan all slags bollssport och jag är inte längre rädd för att åka lift. Jag skrattar mycket och högljutt och har säsongat och åkt snowboard i Frankrike och Kanada, studerat musik (jazzsaxofon) på heltid i tre år och tycker mycket om att dansa. Alpinåkning, bollsport, musik och dans har dock fått stå tillbaka en del senaste åren då jag både studerat och forskat parallellt med att jag jobbat och blivit pappa.”

Klinik: Sjöstaden - Stockholm

Telefon: 010-202 30 20

E-post: bertil@accessrehab.se