Förebyggande

Många människor lever idag i ett högt och intensivt livs-tempo och det kan vara svårt att hinna vara lyhörd för kroppens signaler. Du kan säkert känna igen dig själv i att uppleva spänningar i axlar, nacke och ländrygg. Ofta dyker dessa symtom upp efter stressiga situationer eller i samband med en längre tids stillasittande arbete. För oss ligger utmaningen i att stärka din kroppskännedom och öka medvetenheten kring hållning, andning, ergonomi och, inte minst, förebyggande träning. Denna typ av förebyggande behandling håller funktionen och cirkulationen intakt i muskler och leder och minskar antalet behandlingstillfällen vid besvär som ryggskott och nackspärr. Träningspass som utförs av idrottare och motionärer ställer krav på det arbete som kroppen ska utföra. En idrottare behöver vara stark i de muskler som används specifikt i den gren som hen tränar/tävlar i och en motionär som påbörjar sin träning behöver vänja muskler, ledband och leder vid den ökade belastningen som träningen medför.
Regelbunden behandling och idrottsmassage hjälper dig att fortsätta arbeta och träna utan besvär. Mer om våra behandlingstekniker.
Idrottsmedicin

.

Boka tid för Screening

Boka Screening

Screening , en funktionell rörelseanalys för dig som vill prestera bättre inom din idrott

screening30screening 32
En screening är en rörelseanalys som består av en rad olika funktionella och komplexa rörelsetester som sammanställs i ett protokoll. Denna screening är riktad till dig vars främsta drivkraft är att bli starkare, få ett mer fungerande rörelsemönster och prestera bättre inom din idrott. Läs mer om screening här.

 

Föreläsningar

Jobbar du på ett företag som vill motivera personalen till att må bra och hålla sig frisk genom motion och idrott? Eller är du medlem i någon idrottsförening där man strävar efter att få ut det mesta av sin träning inför kommande tävlingssäsong?

I så fall kan du boka Access Rehab för en föreläsning inom ämnet ”Förebyggande träning och träningsoptimering” Som specialistklinik på idrottsskador och rehab besitter vi kunskap kring skadeförebyggande träning och kan genom vår föreläsning komma med värdefulla tips för att uppnå bättre resultat.

Med föreläsningen följer också ett engångserbjudande om 25% rabatt på vår screening/rörelseanalys för föreläsningsdeltagare. Ett icke funktionellt rörelsemönster kan göra dig mottaglig för skador eller försämra prestationen och  genom en screening kan du lokalisera problemet och få reda på hur du ska hantera det.

Föreläsare: Någon av våra fyra föreläsare Tobias Ydén, Daniel Larsen, Mikael KlintmarkFilip Danielsson.

Vi erbjuder också en föreläsning som riktar sig specifikt till golfare. Temat på den är ”Funktionell träning för golfare” och vår föreläsare där är Filip Danielsson

Riktpris: 7.000:- exkl moms inom Storstockholmsområdet.
(Priset kan variera beroende på upplägg, restid mm.)
Beräknad föreläsningstid:  ca 60 min
Minimigräns för deltagarantal:  10 personer
Kontakta elenore@accessrehab.se för bokning av föreläsning

.

.

.

.

.

 

Träningsupplägg

Intresserad av information kring träningsupplägg, utrustning mm? Välkommen att ta en titt på vår blogg!

Aktuella artiklar på bloggen just nu:

Tips på hur du förlänger ditt långpass

…/… Ibland vill man öka på längden på sina långpass. Men det kan vara jobbigt både fysiskt och mentalt…/…

Nybörjare på löpning? Här är några tips.
Ta dig ur komfortzonen!
Spring energieffektivt!
Löpträna efter graviditet Del 2
Löpträna efter graviditet Del 1
Träningspass på löpband
Fördelar och nackdelar med löpband
Vinterträning för löpare del 2
Skidåkaren Markus Ottosson tankar kring rehab med Redcord slingträning
Vinterträning för löpare del 1
Träningsåret 2015
Undvik fällorna på julbordet
Överkroppsträning för löpare del 2 – styrketräning

,

Tobias Föreläsning tjejmilen 1

Tobias föreläsning Tjejmilen 2

Golfswing 2

Om oss – Hej

Om Access Rehab
Vi hjälper dig så du slipper ha ont – nu och framöver. Ganska enkelt – eller hur! Vi tycker att det ska vara enkelt att besöka oss. Inga långa köer eller krav på remiss. Snabb hjälp när du har ont av några av Sveriges bästa naprapater och sjukgymnaster.

Vi hjälper dig med bland annat ryggskott, nackspärr, muskelskador, huvudvärk, löparknä, ischias och allt annat som muskler och leder kan ställa till med. Men vi slutar inte där, vi vill att du ska hålla dig problemfri framöver också. Därför hjälper vi dig även att träna på rätt sätt så att du inte får tillbaka besvären. För vi tycker att det är bättre att behandla orsaken än bara symptomen.

Boka tid